Alessandro Matri: Éltem a lehetőséggel!

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 10:16
null
Matri (9) öröme érthető: első meccsén betalált (Fotó: Reuters)
Olaszország labdarúgó-válogatottja tegnap Kijevben nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–0-ra győzött Ukrajna ellen. Cesare Prandelli, az olasz szövetségi kapitány a csapatszellemet dicsérte a találkozó után, míg a nemzeti tizenegyben góllal bemutatkozó Alessandro Matri a győzelmet fontosabbnak tartotta, mint gólját.
MONTOLIVIO: A LEGTÖBB SIKERES ÁTADÁS
A tegnapi mérkőzésen Ricardo Montolivo nevéhez fűződött a legtöbb sikeres átadás, a Fiorentina játékosa 53-szor passzolt valamelyik csapattársához.

„Öröm volt látni, hogy szervezetten játszottunk, és mindenki küzdött a győzelemért. Láttuk, hogy ha az ukránok labdát veszítettek, gyors ellentámadásokat tudtunk vezetni, de ennél fontosabb volt a küzdőszellemünk. Fontos kérdésekre kaptam választ ezen a mérkőzésen. Arra kérem mindegyik játékosomat, hogy ilyen mentalitással futballozzon továbbra is" – fogalmazott Cesare Prandelli, aki utalást tett a remek formában futballozó Guiseppe Rossira, aki a legutóbbi tíz mérkőzésén – legyen az válogatott vagy klubmeccs– hét gólt szerzett.

„Guiseppe Rossi és Alberto Aquilani talán túl közel játszott egymáshoz, és ez szokatlan volt számukra, mivel még soha nem szerepeltünk ebben a rendszerben" – tette hozzá az olasz szövetségi kapitány.

Az 53 éves szakember négy újoncot avatott az Ukrajna ellen megnyert összecsapáson: Daniele Gastaldello (Sampdoria), Davide Astori (Cagliari), Marco Parolo (Cesena) és Alessandro Matri (Juventus) is lehetőséget kapott a bizonyításra. A „zebrák" támadója góllal debütált, ennek ellenére a győzelmet tartotta elsődlegesnek.

„Különleges érzés, mivel nem számítottam arra, hogy első válogatottbeli összecsapásomon eredményes leszek. Ami még ennél is fontosabb, hogy a győzelmet is megszereztük. Keményen dolgozom, hogy bizonyítsak, tegnap harminc percet kaptam, és éltem is vele. Ha valaki jól teljesít klubcsapatában, számítanak rá a nemzeti tizenegyben is" – nyilatkozta a Juventus támadója, Alessandro Matri.

Ukrajna a 2012-es Európa-bajnokság társrendezőjeként automatikus résztvevője a kontinensviadalnak, míg Olaszország magabiztosan vezeti a C-csoportot, öt mérkőzés után 13 szerzett ponttal és egy kapott góllal áll a tabella élén.

UKRAJNA–OLASZORSZÁG 0–2

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
UKRAJNA–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Kijev. Vezette: Nyikolajev (orosz)
UKRAJNA: Sovkovszkij – Huszev, Oscsipko, Rakickij, Fedeckij – Rotan (Olijnyik, 76.), Alijev (Gyevics, 53.), Jarmolenko, Timoscsuk, Sztepanenko – Szeleznyov. Szövetségi kapitány: J. Kalitvincev
OLASZORSZÁG: Viviano – Maggio (Santon, a szünetben), Gastaldello, Chiellini (Astori, 18.), Criscito – Montolivo, Nocerino, Marchisio (Parolo, 88.), Aquilani (Giovinco, a szünetben) – Gilardino (Bonucci, 76.), Rossi (Matri, a 62.). Szövetségi kapitány: C. Prandelli
KIállítva: Astori (74.)
Gólszerző: Rossi (27.), Matri (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik