FTC: Az NB I-ben mi játsszuk azt, amit ellenünk a Betis – Botka

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.25. 21:22
Mint ismert, a Ferencváros 2–0-ra kikapott idegenben a Real Betistől az Európa-liga G-csoportjának ötödik fordulójában. A meccset követően Dibusz Dénes, Peter Stöger és Botka Endre is értékelt.
Botka Endre is megküzdött a sevillai esővel, na meg a Betis támadóival (Fotó: Szabó Miklós) 
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Botka Endre is megküzdött a sevillai esővel, na meg a Betis támadóival (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A Ferencváros magyar válogatott kapusa, Dibusz Dénes értékelt először az M4 Sportnak a lefújást követően: „Az első félidőben a góljukat leszámítva nem éreztem azt, hogy fölénk nőttek volna, nekünk is voltak ígéretes lehetőségeink. A második játékrész elején aztán kaptunk egy gyönyörű találatot... az nem tett jót. Onnantól már nem éreztem, hogy fordíthatunk. Igaz, sok volt a fontos hiányzónk, de minden kerettag azért van itt, mert Fradi-szintű játékos, így ez nem lehet kifogás.”

Az FTC vezetőedzője, Peter Stöger az utolsó fél órával volt elégedett: „Nem volt ideális a kezdés, hiszen azonnal hibát követtünk el hátul, amiből gólt is kaptunk. Beszéltünk róla a meccs előtt, milyen fontos része lesz az összecsapásnak, hogy megfelelően védekezzünk a szélsőik ellen, ezért is választottuk az ötvédős rendszert, erre egyből gólt kaptunk. Innen nem könnyű visszakapaszkodni. A szervezettebb, jobb csapat győzött. Voltak momentumaink, de ez ezen a szinten nem elegendő. Az utolsó fél óra rendben volt, harcoltunk, küzdöttünk, de szépíteni már nem sikerült.

A Fradi magyar válogatott védője, Botka Endre szerint a Betis azt a játékot játszotta ellenük, mint ők az NB I-ben: „Úgy jöttünk ide, hogy pontot szeretnénk szerezni, szóval nem vagyunk elégedettek. A meccs elején türelmetlenek voltunk, ők pedig korán vezetést szereztek, ami felborította a tervet. Az NB I-ben mi játsszuk azt, amit ők most ellenünk. Tudjuk, hogy az Európa-liga nagyon erős szint, most is tapasztaltuk. Próbálunk fejlődni.”

A bombagólt szerző Betis-játékos, Sergio Canales így értékelt: „Nagyon fontos volt a gyors gól, mert veszélyes, jó ellenféllel játszottunk, az pedig megadta a kellő önbizalmat. A gólom? Jobb oldalt átvettem a labdát, beljebb húztam, majd úgy éreztem, ideje lőni.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
G-CSOPORT

Real Betis (spanyol)–Ferencváros 2–0 (1–0)
Sevilla,
Benito Villamarín Stadion, 30 132 néző. Vezette: Buquet (francia)
Betis
: Bravo (R. Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Lainez, 72.), Rober (Guardado, 67.), Tello – Iglesias. Vezetőedző: Manuel Pellegrini
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Gavrics, 88.), Nguen (Szánthó, 88.), R. Mmaee (Mak, 79.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző: Tello (5.), Canales (52.)

Canales gólját IDE KATTINTVA tekintheti meg.

AZ ÁLLÁS
1. Leverkusen 5 4 1
14–4 +10 13
2. Betis 5 3 1 1 10–9 +1 10
3. Celtic 5 2 3 9–13 –4 6
4. FERENCVÁROS5

54–11–70
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik