Félbe kellett volna szakítani a meccset - Delneri

Vágólapra másolva!
2010.12.02. 10:14
Luigi Delneri, a Juventus vezetőedzője szerint a kedvezőtlen időjárás miatt félbe kellett volna szakítani csapata Lech Poznan elleni Európa-liga-mérkőzését. A szakember ugyanakkor amondó, nem a lengyelországi döntetlen okozta a „zebrák" korai búcsúját a sorozattól.

„Mindent megtettünk, amit tudtunk, de öt vagy hat gólszerzési lehetőséget is elpocsékoltunk" nyilatkozta az 1–1-es döntetlennel véget érő mérkőzést követően Luigi Delneri.

Rudnevs (balra) ezúttal is bevette a Juve kapuját
Rudnevs (balra) ezúttal is bevette a Juve kapuját

„Győzelmet érdemeltünk volna. Egyáltalán nem volt ez szokványos mérkőzés, és azt gondolom, hogy félbe kellett volna szakítani a találkozót az időjárási viszonyok miatt. Még a pálya vonalazását sem lehetett látni" – vélekedett a szakember. Való igaz, a meccs -11 Celsius fokos hidegben kezdődött meg, később pedig heves hóviharban folytatódott.

A meccsen a Juventus hamar hátrányba került a korábbi zalaegerszegi támadó, Artjoms Rudnevs találatával, és csak a hajrában tudott egyenlíteni Vincenzo Iaquinta révén. Az 1–1-es döntetlen, és a csoport másik találkozójának végeredménye pedig azt jelentette, hogy a „zebrák" a vártnál jóval korábban búcsúztak a sorozattól.

„Más időjárási körülmények között talán nyertünk volna, de még így is a végsőkig küzdöttünk – folytatta Delneri, akinek csapata eddigi öt Európa-liga-mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, igaz, egyet sem veszített el – bár ez aligha vigasztalja a torinói fanatikusokat.

„Nagy kár ezért a döntetlenért, de nem ez volt a döntő eredmény. Nem itt estünk ki, a korábbi meccseinken kellett volna jobban teljesítenünk – jelentette ki a szakember. – Nagyon sajnáljuk, mert szerettünk volna jól teljesíteni a sorozatban. Ugyanakkor abban bízunk, hogy a hétközi meccsek nélkül néhány, kisebb sérüléssel küzdő játékosunk hamarabb felépül majd."

A Manchester City 3–0-ra verte meg a Salzburgot, és a győzelemből két góllal vette ki a részét Mario Balotelli. A fiatal olasz támadó mindössze negyedik alkalommal kapott helyet a City kezdő tizenegyében, és az összes sorozatot tekintve már öt gólnál jár.

Roberto Mancini, a City menedzsere nem is fukarkodott a dicsérő szavakkal a lefújást követően. „Mario tud ennél jobban is játszani. Örülök a góljainak, de tud ennél jobbat is. Hogy nem ünnepelte a góljait, az jellemző rá – számára ugyanis természetes, ha gólt szerez" – nyilatkozta az olasz szakember.

 RUDNEVS, A JUVE-ÖLŐ
„Amikor a Lechhez igazoltam, nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ilyen emlékezetes meccseken játszhatok. Elégedettséggel tölt el, hogy négy gólt szereztem a Juventus ellen. De még ennél is jobban örülök annak, hogy továbbjutottunk a következő körbe. A ma esti gólom volt pályafutásom eddigi legfontosabb találata. Ami az időjárást illeti, nagyon nehezek voltak a körülmények, különösen a második félidőben, amikor hó borította a pályát" – nyilatkozta a meccset követően Rudnevs a Lech hivatalos honlapjának. Rudnevs a két csapat előző mérkőzésén is nagyszerűen játszott, akkor mesterhármast szerzett a 3–3-mal végződött meccsen.
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 5 3 1 1 10–5 +5  10
2. Lech Poznan 5 2 2 1 10–8 +2    8
3. Juventus 5 5   6–6 0   5
4. Salzburg 5 2 3   1–8 –7 

  2

EMLÉKEZTETŐ
EL, A-CSOPORT
Manchester City (angol)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3–0
Gólszerző: Balotelli (18., 65.), A. Johnson (78.)
Lech Poznan (lengyel)–Juventus (olasz) 1–1
Gólszerző: Rudnevs (12.), ill. Iaquinta (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik