Két góllal nyert Izlandon, továbbjutott az El-ben a Dunaszerdahely

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.08.27. 19:05
null
Két góllal nyert Izlandon, továbbjutott az El-ben a Dunaszerdahely (Fotó: DAC)
A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Dunaszerdahely idegenben 2–0-ra legyőzte az izlandi Hafnarfjördurt, így bejutott a második selejtezőkörbe.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
HAFNARFJÖRDUR (izlandi)–DAC 0–2 (0–1)
Hafnarfjördur, Kaplakriki Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Barcelo (gibraltári)
HAFNARFJÖRDUR
: G. Nielsen – P. Vidarsson, Thórisson, Kristjánsson, Gunnarsson – Hafsteinsson (Gudnason, 71.), E. Jónsson, Sverrisson (Sigurdsson, 82.) – Helgason, Finsen (J. I. Jonsson, 58.), Lennon. Vezetőedző: Logi Ólafsson
DAC:
Jedlicka – Blackman, Müller, Kruzliak, Davis – Friede, Schäfer, Kalmár Zs., Balic – Divkovic (Fábry, 71.), E. Ramírez. Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Balic (0–1) a 22., E. Ramírez (0–2) a 76. percben
Sárga lap:
Schäfer (keménységért) a 29., Gunnarsson (Blackman visszarántásáért) a 68., Thórisson (a Ramírez elleni szabálytalankodásért) a 85. percben

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Az izlandiakat nem nagyon hozta lázba a találkozó. A helyi médiában kevés tartalom volt az európai kupaporondon a 68. találkozóját játszó Hafnarfjördur meccséről. Inkább az izlandi női foci és az angol labdarúgóhírekről szóltak a sportrovatok.

A dunaszerdahelyiek az akklimatizáció miatt már kedden megérkeztek Izlandra. Rögtön a szállodájukba mentek, azt a helyi járványügyi előírások alapján a meccsig csak egyszer hagyhatták el, mégpedig a hivatalos edzéskor. Ezért elmaradt a találkozó napján szokásos séta is.

Míg nálunk a napokban harminc fok körül van a hőmérséklet, Izlandon a kezdőrúgáskor a szeles időben csak 11 fokot mutatott a hőmérő. Nézők nélkül játszották a találkozót, de pár hazai szurkoló kerítésen kívülről próbálta dobszó kíséretében biztatni a hazai fekete-fehéreket.

A DAC mestere, Bernd Storck – aki télikabátban irányított az oldalvonal mellől – az idény ötödik tétmeccsén is ugyanabban az összeállításban küldte pályára csapatát. A találkozó első szögletét a hazaiak végezték el, de ezután a vendégek irányították a találkozót. A 6. percben Kalmár Zsolt harcolt ki egy labdát, Divkovic beadása után Ramírez fejesét védte a hazai kapus.

Ezután a partjelző kétszer is tévesen állította meg a dunaszerdahelyi támadást. A vendégek türelmes játéka a 22. percben hozott eredményt, amikor Blackman beadását Divkovic átengedte Balicnak, akinek a lövése ugyan megpattant az egyik hazai védőn, de a labda a kapuban landolt. Az első félidőben nagyon jól zárt a dunaszerdahelyi védelem, a hazaiak egyszer sem találták el a vendégkaput.

A második félidő elején megváltozott a játék képe. A hazaiaknál volt gyakrabban a labda, de helyzetig nem jutottak. Az egyik csapat sem akart kockáztatni. Az idő múlásával kiegyenlítette a DAC a játékot, Divkovic két lövését hárította Nielsen.

A Hafnarfjördur a 70. percben találta el a kaput, de Helgason lövését Jedlicka könnyedén hárította. A találkozó ezen részén Kalmár Zsolt átment a bal oldalra, és a 76. percben megszerezte a felvidéki csapat a második gólját. Épp az említett magyar válogatott lövését Nielsen még kiütötte, de Ramírez a legjobb helyen állt, és közelről nem hibázott. Nemsokára ismét a vendégek csapatkapitánya jeleskedett, szabadrúgása az oldalhálóban landolt.

A találkozó hátralévő részében további vendéglehetőséget lehetett látni, de újabb dunaszerdahelyi gól nem esett. Maradt a 0–2, a DAC továbbjutott az Európa-liga második selejtezőkörébe.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik