nemzetisport.hu 2017.08.25 06:54 Frissítve: 2017.08.25 12:08

El: Úgy viselkedtünk, mintha 13 éves amatőr focistáink lennének – M. Nikolics

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője úgy véli, megajándékozták a lehetőségekkel a Partizant az Európa-liga playoffkörének visszavágóján, pedig nem voltak olyan helyzetben, hogy ezt megtehették volna. Az ellenfél persze ezeket könyörtelenül kihasználta, így 4–0-ra nyert. A fehérváriak sorsát Juhász Roland kiállítása végleg megpecsételte, onnantól már csak a meccs végét várták. A szerb tréner szerint csapata úgy játszott, mintha profik helyett 13 éve amatőrök alkotnák.      

 

„Jól kezdtük a meccset, hiszen egy nagy helyzet is adódott előttünk, amelyet kivédett a Partizan kapusa – kezdte az értékelést a találkozó után Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője. – Nem elsősorban a védekezéssel volt gond, hanem a katasztrofális hibákkal. Tulajdonképpen odaajándékoztuk a lehetőségeket az ellenfélnek, pedig korábban is kiemeltem: nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ezt megtehessük. A Partizan jól élt a kapott lehetőségekkel, és megérdemelten jutott be az Európa-liga csoportkörébe. Miután betaláltak és nekünk továbbra sem sikerült gólt lőnünk, idegesen kezdtünk el játszani. A második félidő elején a piros lap végleg megpecsételte a sorsunkat, onnantól már csak vártuk a meccs végét. Ez nem a mi napunk volt.”

Az El playoffkörében való kiesés ellenére a szerb edző elégedett a csapat nemzetközi szereplésével, a Partizan elleni játékot azonban élesen kritizálta: „Úgy gondolom, büszkék lehetünk az európai kupaporondon elért eredményeinkre. Azt azonban el kell ismerni, hogy a mai meccsen úgy viselkedtünk mintha tizenhárom éves amatőr focistánk lennénk és nem profik."

A teljes sajtótájékoztató visszanézhető az alábbi videón:

 

Miroslav Djukics, a Partizan Belgrád vezetőedzője érthetően boldogan nyilatkozott a 4–0-s diadal után: 

„Nagyon örülök a mai sikerünknek a szurkolók, a játékosok és a klub miatt egyaránt. Nehéz meccs volt, a Videoton jó csapat, de a játékosaim könnyedén megbirkóztak a feladattal, így sima győzelmet arattunk. Jól kontráztunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket és lényegében ez jelentette a siker kulcsát. Az első meccshez képest a legnagyobb különbség az volt, hogy a belgrádi találkozót zárt kapuk mögött játszottuk, ami kissé fura volt. Illetve a passzaink nem voltak olyan pontosak, de most jól hajtották végre a taktikát a játékosaim." 

A teljes sajtótájékoztató visszanézhető az alábbi videón: 

 

EURÓPA-LIGA
PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ
Videoton FC (magyar)–Partizan Beograd (szerb) 0–4 (Tawamba 6., S. Soumah 24., U.
Djurdjevics 35., 87.)
Kiállítva:
Juhász R. (47., Videoton)

Továbbjutott: a Partizan Beograd, 4–0-s összesítéssel

 

2021.05.06 20:37:46

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Az MU jutott be az Európa-liga döntőjébe, a hazai 6–2-es siker után belefért idegenben a 2–3.

2021.05.06 17:25:50

Európa-liga B. Á.

Nem született gól a londoni visszavágón, a spanyol csapat lesz a Manchester United ellenfele.

2021.04.29 17:10:25

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Igaz, ez mindössze arra volt elég, hogy a londoniak csak egygólos hátrányból várhassák a Villarreal elleni visszavágót.

2021.04.29 20:06:43

Európa-liga P. K.

Az olaszok egy félidő után még vezettek, de aztán majdnem olyan sima meccs lett belőle, mint 14 éve...

2021.04.15 20:23:54

Európa-liga H. D., K. Zs., V. J.

A Villarreal a visszavágón is legyőzte a Dinamo Zagrebet • Kialakult az elődöntő mezőnye.