Nem a gyepen múlott: ikszelt Rosztovban a United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.09. 19:00
null
Nagy csata, iksz a vége (Fotó: AFP)
A Manchester United 1–1-es döntetlent játszott az FK Rosztov otthonában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. Hét órától további két mérkőzést rendeztek meg: a dán FC Köbenhavn hazai pályán megtréfálta a holland Ajaxot, a belga Anderlecht pedig idegenben győzte le a ciprusi APOEL-t.


EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FK Rosztov (orosz)–Manchester United (angol) 1–1 (Buharov 53., ill. Mhitarjan 35.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Csak a hülyék hiszik azt, hogy nem számít az Európa-liga. Minden trófea számít” – szögezte le a Manchester United rosztovi vendégjátéka előtt az angolok egykori közönségkedvence, Andrej Kancselszkisz, aki azt is elárulta, hogy egy rúgott góllal nem fog most nyerni idegenben az MU.

Amelynek menedzsere, José Mourinho hevesen kikelt a helyi stadion gyepe, pontosabban annak hiánya miatt, de a szünetben már nem törődött ezzel, lévén Henrih Mhitarjan egy szép akció után megszerezte a vezetést a vendégeknek – a mérkőzésre kilátogató szépszámú örmény küldöttség nagy örömére. 0–1!

Igaza lett azonban a ma már edzőként dolgozó Kancselszkisznek, mert egyenlített a Rosztov, Alekszandr Buharov használt ki ügyesen egy védelmi hibát: 1–1!

Az egyre monotonabbá váló mérkőzésbe Mourinho Anthony Martial beküldésével próbált meg némi izgalmat csempészni, kollégája, Ivan Daniliant beküldte a pályára legértékesebb játékosát, az iráni támadót, Szardar Azmunt, de az eredmény nem változott.

És ezzel az angolok lehetnek sokkal elégedettebbek.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A 19 ÓRAKOR KEZDŐDÖTT MECCSEKEN
FC Köbenhavn (dán)–Ajax (holland) 2–1 (Falk 1., Cornelius 60., ill. Dolberg 32.)
APOEL (ciprusi)–Anderlecht (belga) 0–1 (Stanciu 29.)

A dán FC Köbenhavn szurkolói remek élőképpel fogadták a csapatokat, a pokoli hangulat pedig meg is fogta a Ajaxot: fél perc sem telt a mérkőzésből, Rasmus Falk Jensen máris bevette a hollandok kapuját.

Az első félidő folytatásában a dán Kasper Dolberg révén egyenlített az Ajax, a második játékrészben azonban ismét betalált a hazai együttes – Andreas Cornelius volt eredményes. A hajrában már csak egy meg nem adott gólra futotta a hollandok erejéből, így a koppenhágaiak 2–1-re megnyerték a párharc első felvonását. Érdekesség, hogy minden sorozatot figyelembe véve, 2017-ben ez volt az Ajax első veresége.

A belga Anderlecht ciprusi vendégjátéka már nem hozott ennyi izgalmat, igaz Nicolae Stanciu 32. percben szerzett gólja után becsülettel küzdött az APOEL, ennek ellenére csak kapufáig jutottak, így 1–0-s belga győzelem született, mellyel jó helyzetből várhatja a visszavágót az Anderlecht.

KÉSŐBB JÁTSZOTTÁK
Celta Vigo (spanyol)–FK Krasznodar (orosz) 2–1 (Wass 50., Beauvue 90., ill. Claesson 56.)
Schalke 04 (német)–Borussia Mönchengladbach (német) 1–1 (Burgstaller 25., ill. J. Hofmann 15.)
Lyon (francia)–AS Roma (olasz) 4–2 (Diakhaby 8., Tolisso 47., Fekir 74., Lacazette 92., ill. Szalah 20., Fazio 33.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Besiktas (török) 1–1 (Cambiasso 36., ill. V. Aboubakar 53.)
Gent (belga)–Genk (belga) 2–5 (Kalu 27., K. Coulibaly 61., ill. Malinovsky 21., Colley 33., Samata 41., 72., Uronen 45+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik