A ráadásban jött Kjaer, a Milan ikszelt az Old Traffordon

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 18:45
null
Amad Diallo remek góljával került előnybe a Manchester United (Fotó: AFP)
A Milan a ráadásban egyenlített a Manchester United ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, és az idegenben szerzett gólnak köszönhetően jobb helyzetből várhatja a jövő heti visszavágót.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MANCHESTER UNITED (angol)–MILAN (olasz) 1–1 (0–0)
Manchester,
Old Trafford, zárt kapuk mögött. Vezette: Vincic (szlovén)
MU: D. Henderson – Wan-Bissaka (B. Williams, 74.), Bailly, Maguire, Alex Telles – McTominay, Matics – Greenwood, Bruno Fernandes (Fred, 74.), D. James (Shaw, 74.) – Martial (Amad Diallo, a szünetben). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
MILAN:G. Donnarumma – Calabria (Kalulu, 74.), Kjaer, Tomori, Dalot – Krunic, Meité, Kessié – Saelemakers (Castillejo, 69.), Rafael Leao, Brahim Díaz (Tonali, 69.). Vezetőedző:Stefano Pioli
Gólszerző: Amad Diallo (50.), ill. Kjaer (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Alaposan bekezdett a Milan az Old Traffordon, az 5. és a 11. percben is bevette Dean Henderson kapuját, de balszerencséjére egyik gólt sem adták meg: az első szituációnál Rafael Leao lesen volt, a másodiknál hiába lőtte ki szépen a hosszút Franck Kessié, a VAR-ozás után kezezés címén ezt a találatot is érvénytelenítették – az eset nehézségét jól jelzi, hogy a döntés több visszajátszás alapján is erősen vitatható volt...

Az MU hiába birtokolta többet a labdát az első játékrészben, az olasz csapatveszélyesebben futballozott – igaz, egy óriási lehetősége az angoloknak is volt a félidő végén: Alex Telles szögletét Bruno Fernandes csúsztatta meg a rövidnél, a hosszún érkező Harry Maguire gyakorlatilag a gólvonalról találta telibe a kapufát.

Ole Gunnar Solskjaer érezte, hogy változtatni kell, a szünetben lekapta a gyengén muzsikáló Anthony Martialt, és ez nyerő húzásnak bizonyult: mindössze néhány perccel a második játékrész kezdete után Bruno Fernandes ívelt előre nagyszerűen, a Martialt váltó Amad Diallo pazar mozdulattal, háttal a kapunak átfejelte a labdát Gianluigi Donnarumma felett (1–0). A 18 éves támadó az első kapura lövésével megszerezte az első gólját a Manchester United mezében (a harmadik mérkőzésén)!

A kapott gól érezhetően megfogta a Milant, az olaszok próbálkoztak becsülettel, de nem céloztak elég pontosan, a legtöbb esetben Hendersonnak nem kellett játékba avatkoznia. Mindez egészen a ráadásig nem változott, akkor azonban jött Simon Kjaer, és Rade Krunic szögletét követően befejelte azt a gólt, amely nagyon sokat érhet a jövő heti milánói visszavágón (1–1).

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
Slavia Praha (cseh)–Rangers (skót) 1–1 (Stanciu 7., ill. Helander 36.)
Dinamo Kijev (ukrán)–Villarreal (spanyol) 0–2 (Pau Torres 30., Raúl Albiol 52.)
Ajax (holland)–Young Boys (svájci) 3–0 (Klaassen 62., Tadics 82., Brobbey 90+2.)

Később
21.00:
Granada (spanyol)–Molde (norvég)
21.00:Tottenham Hotspur (angol)–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv:Digi Sport3)
21.00:Olympiakosz (görög)–Arsenal (angol) (Tv:Digi Sport1)
21.00:Roma (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) (Tv:Digi Sport2)

A visszavágókat március 18-án rendezik meg.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. PERC: GÓÓÓL, OTT AZ EGYENLÍTÉS! Krunic szöglete után Kjaer fejelt a kapuba (1–1)!

Három perc a ráadás.

84. PERC: Krunic a sorfalat találta telibe.

83. PERC: McTominay faultolta Krunicot, a hazaiak középpályása megköszönheti, hogy nem kapta meg a második sárga lapját... Ígéretes helyről végezthet el szabadrúgást a Milan.

74. PERC: Solskjaer hármat is változtat, Bruno Fernandes, Wan-Bissaka és James ment le, Fred, Williams és Shaw jött be. A Milannál Calabriát Kalulu váltotta.

72. PERC: James kicsiben Maguire-t másolta... Greenwood éles beadása meglepte a walesit, aki szemben a gyakorlatilag üres kapuval nem találta el jól a labdát.

69. PERC: Kettős csere a Milannál, Tonali és Castillejo állt be, Saelemakersnek és Brahim Díaznak ennyi volt.

65. PERC: Újabb vendéghelyzet, most Saelemakers lövése vánszorgott el a kapuig.

64. PERC: Ismét a bosnyák került helyzetbe, Calabria beadása után fejelt a kapu fölé.

63. PERC: Krunic durrantott jócskán fölé 20 méterről.

58. PERC: Most már Hendersonnak is játékba kellett avatkoznia, Kessié lövését védte a rövid saroknál.

Diallo az első MU-s lövésével szerezte meg az első gólját

56. PERC: Két lövésnél is blokkoltak a hazaiak, több volt ebben a Milan-akcióban.

55. PERC: McTominay rúgott oda egyet Donnarummának, amikor a kapus még a kezében tartotta a labdát, sárga lap.

54. PERC: Calabria rosszul fejelte el a labdát, James helyzetbe került, de az olasz védő javított.

53. PERC: Bruno Fernandes ismét élesen ívelt a kapu elé, ezt most Leao lekapcsolta.

50. PERC: GÓÓÓL, DE MILYEN GÓL! Bruno Fernandes ívelt előre, a csereként beállt Amad Diallo háttal a kapunak fejelte át a labdát Donnarumma felett a kapuba (1–0).

47. PERC: Diallo keresztlabdáját Matics fejelte Donnarumma kezei közé.

46. PERC: Egy csere volt a szünetben, Martialt Amad Diallo váltotta.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

A többi mérkőzés alakulását itt követheti élőben!


ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

44. PERC: Martial esett el Kjaer szorításában, természetesen nincs tizenegyes.

40. PERC: Dalot éles beadásánál Telles csúsztatta ki a labdát – nagy mentés volt.

38. PERC: Ez hogy maradt ki?! Telles szögletét Bruno Fernandes csúsztatta meg a rövidnél, a hosszúnál érkező Maguire majdhogynem a gólvonalról a kapufát találta telibe.

37. PERC: Telles 20 méterről elvégzett szabadrúgása akadt el saját csapattársában.

34. PERC: Telles sprintelt egyet a bal szélen, a passzával Martial tört be a tizenhatoson belülre, de nem tudta átverni a védőket, ráadásul róla ment ki a labda.

31. PERC: Saelemakers cselezett befelé Matics mellett – a szerb nem akart szabálytalankodni a tizenhatoson belül –, a lövést Henderson öklözte ki a mezőnybe.

Az első fél órában az MU birtokolta többet a labdát, a MIlan viszont okosabban játssza meg azt. Az olaszok két lesgóljával és veszélyes támadásvezetéseivel szemben a hazai csapat eddig nem tud semmit felmutatni a támadóharmadban.

27. PERC: Most Calabria kapott kiváló indítást, de ezúttal is odaértek a hazaiak.

26. PERC: Krunic találta magát a tizenhatoson belül a labdával, egy csel után, kissé későn lőtt, a blokkon lelasult labdát könnyedén fogta Henderson.

19. PERC: Telles szabadrúgása lövésnek és beadásnak sem volt jó.

18. PERC: Saelemakersé az első sárga lapos figyelmeztetés, Tellesnek nyomott oda egyet.

15. PERC: Saelemakers középre lőtt labdájáról Tomori maradt lent középen, de egyébként is lesen volt a vendégek védője.

11. PERC: Gól, de ezt sem adják meg! Kessié vette át a labdát egy bedobást követően, utána hiába lőtte ki szépen a hosszút, a visszajátszásból kiderült, hogy a kezét is használta.

8. PERC: Martialtól érkezett a válasz, a francia mellel vette át a bal oldalról érkező beadást, majd 16ról kapásból kapura tűzte, Donnarumma a léc fölé tolta a labdát.

5. PERC: Lesgól! Leao kapott remek indítást, maga mögött hagyta a védőket, majd kilőtte a rövidet, de lesen volt.

3. PERC: Bruno Fernandes kissé röviden tette haza a labdát, Hendersonnak kellett résen lennie.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Milan indította útjára a labdát.

Vörös-fehérben a házigazda, fehér-feketében a Milan.

A találkozót a szlovén Slavko Vincic vezeti.

A hazaiaknál Phil Jones, Juan Mata, Paul Pogba, Marcus Rashford, David de Gea és Donny van de Beek, a vendégeknél Ismael Bennacer, Hakan Calhanoglu, Zlatan Ibrahimovic, Daniel Maldini, Mario Mandzukic és Ante Rebic hiányzik sérülés miatt.

Legutóbb 11 évvel ezelőtt találkozott egymással a két csapat az európai kupaporondon, akkor az MU 7–2-es összesítéssel ment tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere:
„Az előző idényben az elődöntőben buktunk el, most az a cél, hogy megnyerjük az Európa-ligát. A Milant csodálom, nagy múltú klub hatalmas történelemmel, de nem is lehet más célunk, mint a továbbjutás.”



A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Manchester United–Milan Európa-liga-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A Manchester United és a Milan találkozója izgalmas BL-csatának is beillene, de Stefano Pioli cáfolja, hogy ez a második számú európai kupa előre hozott döntője.

Tizenegy év után csap össze egymással újra tétmérkőzésen a Milan és a Manchester United, ami elképesztően hosszú idő, ha figyelembe vesszük, hogy Európa két meghatározó klubjáról van szó. Az olaszok hét, az angolok három alkalommal nyerték meg a Bajnokcsapatok Európa-kupáját és a Bajnokok Ligáját, most viszont az Európa-liga nyolcaddöntőjében találkoznak. Az eddigi öt egymás elleni párharcból négyet a Milan nyert meg, de legutóbb, a 2010-ben rendezett BL-nyolcaddöntőben 7–2-es összesítéssel a United ment tovább.

A két csapat múltját és népszerűségét tekintve a párharc a BL-ben is megállná a helyét, más kérdés, hogy pillanatnyilag mindkettő messze van a legszűkebb európai elittől, hazájuk bajnokságában sem tartoznak az aranyérem fő esélyesei közé. Ezért lenne mindkettejüknek fontos az El-trófea elhódítása, kiváltképp a Milannak, amely 2007 óta semmit sem nyert a nemzetközi kupaporondon.

A vendégeknek azonban nem lesz egyszerű dolguk. Stefano Pioli vezetőedző sérülés miatt Zlatan Ibrahimovicra és Ante Rebicre sem számíthat – a keretbe mindössze két csatár került be, Rafael Leao, valamint a Primavera-csapat húszéves támadója, Riccardo Tonin. Ráadásul a Manchester United a legutóbbi négy tétmérkőzésén egy gólt sem kapott, a hétvégi bajnoki rangadón 2–0-ra győzött a bajnoki éllovas Manchester City otthonában.

„Erős ellenfél legyőzése mindig magabiztosabbá teszi a csapatot – idézte a Manchester Evening News Harry Maguire-t, az angolok védőjét. – A City elleni siker is bizonyította, hogy senkitől sem kell tartanunk, bárkit legyőzhetünk. Tovább növeli az önbizalmunkat, hogy a gyengén sikerült felkészülés után összeállt a védekezésünk, ennek köszönhető, hogy az utóbbi meccseken gólt sem kaptunk. Nagyon várom már az összecsapást, gyerekként sokat néztem a Milan mérkőzéseit, akkoriban nagyon erős volt a csapat. Szeretnénk továbbjutni, a cél, hogy trófeával zárjuk az idényt.”

Bár a Milan a hétvégén 2–0-ra győzött a Verona otthonában, az előtte játszott hat tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg. Stefano Pioli vezetőedző azonban bízik benne, hogy sikerül jó eredményt elérniük az Old Traffordon.

„Nem szeretnék arról beszélni, hogy a döntetlen jó lenne-e nekünk, a cél, hogy motiváltan várhassuk a visszavágót – idézte a football-italia.net az 55 éves szakvezetőt. – Nehéz meccs vár ránk, a United a hétvégén megérdemelten győzte le a Manchester Cityt. Természetesen elemeztük a meccset, tudjuk, mire számíthatunk. Igazi presztízscsata lesz két nagy múltú klub között, azzal viszont nem értek egyet, hogy ez lenne az előre hozott döntő.”

Az ugyanakkor biztos, hogy ez a párharc valamelyiküknek a végállomást jelenti.

(Smahulya Ádám)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik