El: Lang Ádám tudja, hogy nincs lehetetlen – az Omonia az MU-t fogadja

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 08:11
null
<strong>Lang Ádámra</strong> (jobbra) újabb kihívás vár: csütörtökön Cristiano Ronaldo megállításával próbálkozhat (Fotó: Getty Images)
A válogatottal elért sikerek után csütörtökön újabb nagy meccs vár Lang Ádámra: ciprusi csapata, az Omonia Nicosia a Manchester Unitedet fogadja az Európa-liga-csoportkör harmadik fordulójában.

 

Amire sok futballista egész pályafutása során csak vágyik, Lang Ádámnak harmadszor is megadathat: 2016. június 22. és 2017. március 25. után ismét összecsaphat Cristiano Ronaldóval. Igaz, ezúttal nem címeres mezben (csak zárójelben, hat éve a máig emlékezetes, 3–3-ra végződő lyoni Európa-bajnoki csoportmeccsen, öt esztendeje a Portugália 3–0-s sikerét hozó világbajnoki selejtezőn találkoztak a pályán), hanem klubszínekben: az 53-szoros magyar válogatott védő csapata, az Omonia Nicosia a 191-szeres portugál válogatott támadó nevével (is) fémjelzett Manchester Unitedet látja vendégül az Európa-liga E-csoportjában.

„Azért várjunk még azzal, hogy harmadszor is ellene játszhatok, mert vezetőedzőnk, Neil Lennon még nem hirdette ki a kezdő tizenegyet – mondta lapunk megkeresésére Lang Ádám. – Négyen vagyunk belső védők a keretben, a hétvégi bajnoki mérkőzésen végig pályán voltam, elképzelhető, hogy a rotáció jegyében csere leszek. Ha rajtam múlik, boldogan játszom, már csak azért is, mert a Manchester United számos kiváló labdarúgót vonultat fel, jó lenne velük szemben megméretni. Mindenesetre már az jó érzés, hogy ilyen neves csapat ellen készülhetünk, nem csoda, hogy aki bármilyen formában kötődik az Omoniához, lázban ég. Aki a klubnál a jegyekkel foglalkozik, szerintem már égnek áll a haja, annyi hívást kapott. Még engem is kerestek néhányan ez ügyben, de nem tudtam segíteni, az összes belépő gazdára talált.”

A szerencsés jegytulajdonosok abban reménykednek, hogy hazai sikernek lesznek szemtanúi, kérdés, ha figyelembe vesszük a realitást, mekkora sansz van erre.

„Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de a futballban már volt példa arra, hogy borult a papírforma  – jelezte Lang Ádám, hogy nem feltett kézzel indulnak csatába. – Erős rivális vár ránk, ám kellő szervezettséggel és fegyelmezettséggel megkeseríthetjük az életét, talán még a kedvét is elvehetjük. Szerintem apróságok döntenek majd, a célunk az, hogy kiélezett meccset játsszunk. S közben jó lenne élvezni minden pillanatát. Az első két csoportmérkőzésünket elveszítettük, ha szeretnénk továbbjutni, majdhogynem ez a találkozó jelenti az utolsó szalmaszálat, vagyis legalább egy pontot kell szereznünk. A tavasszal Európa-konferencialiga-folytatást érő harmadik hely megszerzése is bravúr lenne, de azt valljuk, nem lehetetlen az elérése. Én a válogatott szerepléséből is meríthetek erőt, az elmúlt időszak minden szempontból jól sikerült. Sokan azon a szinten nem tartottak minket sokra, mégis bizonyítottuk, kellemetlen ellenfelek tudunk lenni. Jó lenne most ugyanezt átélni az Omoniával. A szurkolóink is várják a meccset, mi is – a feladat nehéz, de talán nem megoldhatatlan.”

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Sociedad 2 2 3–1 +2 6
2. Manchester United 2 1 1 2–1 +1 3
3. Sheriff 2 1 1 3–2 +1 3
4. Omonia 2 2 1–5 –4 0

 

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

18.45: Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Monaco (francia)–Trabzonspor (török)
A-CSOPORT
18.45: FC Zürich (svájci)–PSV Eindhoven (holland)
21.00: Arsenal (angol)–Bodö/Glimt (norvég)
B-CSOPORT
21.00: Rennes (francia)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: Fenerbahce (török)–AEK Larnaca (ciprusi)
C-CSOPORT
18.45: HJK (finn)–Ludogorec (bolgár)
21.00: Roma (olasz)–Real Betis (spanyol) (Tv: RTL+)
D-CSOPORT
18.45: Malmö (svéd)–Union Berlin (német)
21.00: Braga (portugál)–Union Saint-Gilloise (belga)
E-CSOPORT
18.45: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Real Sociedad (spanyol)
18.45: Omonia (ciprusi)–Manchester United (angol) (Tv: RTL+)
F-CSOPORT
18.45: Sturm Graz (osztrák)–Lazio (olasz)
21.00: Midtjylland (dán)–Feyenoord (holland)
G-CSOPORT
21.00: Olympiakosz (görög)–Qarabag (azeri)
21.00: Freiburg (német)–Nantes (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik