A Milan negyedszer sem tudta legyőzni a Lille-t

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 18:42
null
A Lille negyedszer sem kapott ki a Milantól (Fotó: AFP)
A Lille hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Milannal az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a H-kvartettben. A csoport másik meccsén a Sparta Praha fordított és végül 4–1-re megverte a Celticet.


EURÓPA-LIGA
H-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Lille (francia)–Milan (olasz) 1–1 (0–1)
Lille, Villeneuve d'Ascq,
Stade Pierre-Mauroy, zárt kapuk mögött. Vezette: Craig Pawson (angol)
LILLE:
Maignan – Pied (Tiago Djaló, 79.), José Fonte, Botman, Reinildo Mandava – Luiz Araújo (Lihadji, 75.), Xeka (Soumaré, 63.), André, Bamba – J. David, Yazici (Ikoné, 63.).Vezetőedző: Christophe Galtier
MILAN: G.Donnarumma – Diogo Dalot, Gabbia, Kjaer, Theo Hernández – Samu Castillejo, Tonali, Bennaszer – Hauge (Krunic, 77.), Calhanoglu (Brahim Díaz, 61.), Rebic (Colombo, 61.).Megbízott edző: Daniele Bonera
Gólszerző:
Bamba (65.) ill. Samu Castillejo (46.)

A másik mérkőzésen
Sparta Praha (cseh)–Celtic (skót) 4–1 (Hancko 27., Julis 38., 80., Plavsic 90+4., ill. Édouard 15.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nemhogy győzni, még gólt szerezni sem tudott a Milan a Lille ellen eddigi találkozóik alkalmával. Épp ezért is lehetett nagy az öröm, amikor a második féldiő 40. másodpercében Castillejo találatával megszerezte a vezetést az olasz csapat (0–1).

A koronavírusfertőzés miatt Stefano Pioli vezetőedzőt nélkülőző milánóiak ezt leszámítva egyáltalán nem villogtak, sőt, az egész első félidőben kaput eltaláló kísérletük sem volt, hiába birtokolták 60 százalék felett a labdát.

Hazai oldalról Luiz Araújó volt talán a legveszélyesebb, a 24 éves brazil kétszer is jól eltalált átlövéssel jelentkezett, a 42. percben valódi bravúrra kényszerítve a milánói kapuban álló Gianluigi Donnarummát. Végül mégsem ő, hanem Jonathan Bamba volt az, aki kifogott az olasz kapuson: a 65. percben Jonathan David technikailag tökéletes, s nem kevébé látványos gólpassza után – egy megpattanó lövéssel – mattolta a vendégek védelmét (1–1).

A hazai egyenlítés után sem került más mederbe a meccs. A Milan járatta a labdát, de istenigazából nem tudott mit kezdeni vele, a Lille pedig érzésre teljesen kiegyezett a döntetlennel. Tegyük hozzá, két meccsen négy pont a csoportfavorit milánóiak ellen valóban nem cseng rosszul.

Pontszerzésével a Lille maradt a csoport élén, a nyomában egy ponttal lemaradva a Milan, s újabb egy pont hátrányban a Sparta Praha – utóbbi együttes a Celtic magabiztos legyőzésével zárkózott fel a két nagyágyúra.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lille42210– 4+68
2. Milan4211 7– 5+27
3. Sparta Praha422 9– 9 0 6
4. Celtic413 5–13–81


PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MECCSNEK!

90+4. perc: Ikoné végezhetett el szabadrúgást 23 méterről, kissé jobbról, ígéretes helyről, ám a sorfalba lőtte a labdát.

90+2. perc: Diaz csúszott rá hátulról az emberére, sárga.

Öt perc a tervezett ráadás.

90. perc: Theo gondol egyet a bal szélen, felgyorsít, majd három védő szorításából éles szögből a kapu fölé lő.

Ha marad a döntetlen, a Lille nyolc ponttal marad a csoport élén.

88. perc: Megint eltelt egy ötperces periódus helyzet nélkül. A Milan járatja többet a labdát, de hiányzik elől a kreativitás.

Lesz-e még fordulat?

83. perc: Theo balról érkező beadása magas középen minden érkező társnak...

79. perc: Bármi is történt Maignannal, biztosan nem fogják lecserélni, Pied helyén Djalo, ezzel a hazaiak az utolsó változtatási lehetőségüket is ellőtték.

78. perc: Közben a Lille kapusa, Maignan kér ápolást, egyszer csak feltette a kezét, majd leült, mint aki szédül. Meccshelyzettől kevés oka lehet rá, a második félidőben a kapott gólon kívül nem is nagyon látta a labdát.

77. perc: Hauge is befejezi mára, Krunic száll be a hajrára.

Közben André újra a pályán, ismét 11 emberrel a francia csapat.

75. perc: Újabb csere a hazaiaknál: Lejön Araújo, a helyén pedig Lihadji folytatja.

Egyelőre 10 emberrel a Lille.

73. perc: Gabbia és André fejelnek össze a félpályánál, a Lille játékosa a fejéhez kap, majd leül a földre, láthatóan megszédült. Ápolás lesz.

71. perc: Castillejo íveli be a szögletet jobbról (ez a Milan második szöglete csupán a meccsen), zavartalanul száll át a labda a hosszúra, ahol Gabbia bólintana, ám nem találja el jól...

A 65. percben egyenlített a Lille (Fotó: AFP)
A 65. percben egyenlített a Lille (Fotó: AFP)

67. perc: Az imént beállt Soumaré kap egy sárgát.

65. perc: EGYENLÍT A LILLE! Balról jön beadással a francia csapat, Araujo centerez, David a 11-es pont magasságában leveszi, bokából tovább teszi az érkező Bambának, aki 10 méterről lő, a labda a menteni igyekvő védőn meg is pattan, így pedig a balra dőlő Donnarumma kezei mellett a hálóban köt ki!

64. perc: Hauge keresi balról egy lapos centerezéssel Colombót, a védő nyeri a párharcot, de a felszabadítás rövid, Theo elé kerül, aki a 16-os bal csücskétől lő, ám nem találja el a kaput.

63. perc: S változtatnak a franciák is: Xeka és Yazici helyett Soumaré és Ikoné folytatja.

61. perc: Kettős csere a Milannal: bejön Brahim Diaz és Colombo, lemegy Calhanoglu és Rebic.

Galtier arcán nehéz lenne elégedettségre utaló jeleket találni... csapata hátrányban is van (Fotó: AFP)
Galtier arcán nehéz lenne elégedettségre utaló jeleket találni... csapata hátrányban is van (Fotó: AFP)

60. perc: Az elmúlt öt perc komoly lehetőség nélkül telt el.

55. perc: Hauge teszi le a labdát a 16-os bal csücskétől a bal kezénél lendületből érkező Calhanoglunak, a török támadó fel se néz, éles szögből megpróbálja kilőni a jobb felsőt, de csak az oldalhálót találja el.

54. perc: Araujo lőhet megint, de a labdáját blokkolni tudja az egyik vendégvédő.

52. perc:„Bravo, bravo, bravo!” – hallatszik a pályán, miután Yazici balról érkező szögletét Tonali magabiztosan bólintja ki az ötös bal csücskétől.

Érdekesség, hogy a Lille 2011 óta nem tudott hazai pályán európai kupameccset nyerni. 13 meccses már a negatív sorozata...


A második félidő első percében már gólt ünnepelhetett a Milan (Fotó: AFP)
A második félidő első percében már gólt ünnepelhetett a Milan (Fotó: AFP)

Az UEFA oldala szerint pontosan 40 másodperc kellett a Milan-gólhoz a második félidő elején.

S egyúttal ez az AC Milan történetének első gólja a Lille elleni tétmeccseken! A negyedik találkozót kellett ehhez kivárni...

Ez volt Castillejo első gólja az idényben.

46. perc: Theo szerez labdát a saját térfele közepén, Tonalihoz passzol, aki tökéletes ütemben kiugratja Rebicet, a horvát lefutja a védőjét, kicsalogatja a kapust, majd ziccerben Castillejóhoz tálal, a spanyol pedig 7 méterről a kapuba lő! 0–1

46. perc: A Lille kezdte a második félidőt!

Csere nem volt a szünetben!

Érkeznek vissza a pályára a csapatok.

A csoport másik meccsén a Sparta Praha 2–1-re vezet a Celtic ellen.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+2. perc: Jobbról ívelhet be szögletet a Yazici, középen Fonte próbálkozik, de nem tudja kapura húzni.

45+1. perc: Bennaszer kapott sárgát.

Legalább egy perc lesz a ráadás!

42. perc: Donnarumma! Bamba húz befelé balról, Araujóhoz passzol, aki átvétel nélkül, 20 méterről, ballal a jobb felsőt veszi célba, a takarásból érkező löketet viszont látványos robinzonáddal szögletre tudja ütni a kapus! Ez már igazi bravúr volt!

40. perc: Hazai sansz! Araujo ad nagy labdát a bal szélen elfutó Yazicinek, Kjaerrel szemben harciasan elviszi, éles szögből lő, de nem tudja eltalálni a bal alsót!

37. perc: Araujo marad üresen a 16-os előterében, megkapja a labdát, majd egy lágyan léc alá emelt lövéssel próbálkozik, Donnarummát viszont nem sikerül meglepnie, az olasz kapus szögletre tudja tolni!

34. perc: André beadása jut el némi szerencsével a 16-oson belül, védők gyűrűjében helyezkedő Davidhez, a kanadai viszont nem tud befordulni a túlerővel szemben.

31. perc: David indul meg mélységből, jó 20 métert vezeti a labdát, 21-22 méterről, kissé balról lő, Gabbia blokkol.

Kjaer fejjátéka elől, hátul jól jön a Milannak (Fotó: AFP)
Kjaer fejjátéka elől, hátul jól jön a Milannak (Fotó: AFP)

30. perc: Hauge indítja Rebicet, de a horvát belebonyolódik a cselekbe, ezzel oda ez a lehetőség is.

28. perc: Xeka kapott egy sárgát, sok volt a kézimunka Benaszerrel szemben...

24. perc: Calhanoglu indításával Hauge indul meg a jobb szélen, a 16-oson belülre ér, egyetlen védő van vele szemben, míg a bal kezénél érkezik Rebic és Theo is, ám ahogy a norvég az ötös sarkánál visszaveszi a labdát, hogy passzoljon, túl hosszan teszi maga elé, megbotlik, a védő pedig ezt kihasználva felszabadít. Pedig ziccer volt, s ajtó-ablak helyzet lehetett volna még...

21. perc: No most nem lettünk volna Bennaszer helyében, a felszabadítani igyekvő Jose Fonte 10-12 méterről bikázta fejbe a középpályást. Az algériai becsületére legyen mondva, gyorsan megrázta a fejét és futott is tovább...

Az első 20 percben 71 százalékban volt a labda az olaszoknál!

A koronavírusos Stefano Piolit helyettesítő Daniele Bonera 2019-ben vonult vissza az aktív játéktól, 2006-tól 2015-ig szerepelt a Milanban, 201 tétmeccse volt, egyszeres bajnok és egyszeres BL-győztes.

Theo Hernández felfutásaiban eddig rendre megvolt a veszély (Fotó: AFP)
Theo Hernández felfutásaiban eddig rendre megvolt a veszély (Fotó: AFP)

13. perc: Pied kapja az első sárga lapot, a felezővonalnál rántotta le Calhanoglut.

12. perc: Donnarumma üvölt a védelemmel, Tonali veszti el a labdát a saját térfelén, Andrétól Yazicihoz kerül az, aki 20 méterről, középről a kapu jobb oldalát veszi célba, s nem is téveszt túl sokat!

10. perc: Theo kap remek labdát a bal szélen, megveri a védőjét, az alapvonaltól beadja, középen három milánói is érkezik, Rebic próbálja meg csípőmagasságból ellőni a labdát, de eltöri a lövést... Ezzel oda a lehetőség.

8. perc: Castillejo szöglete után Kjaer emelkedik a legmagasabbra középen, de a kapus határozottan mozdul ki és elöklözi előle a labdát.

7. perc: Rebic próbált egy csel után centerezni a 16-os jobb csücskétől, középen Hauge várta a labdát, de közbe tudott lépni az egyik bekk, és jó is a blokk.

5. perc: Egyelőre pontatlan mezőnyjátékkal rukkolt csak elő mind a két csapat.

Érdekesség, hogy a Milan három meccsen még gólt sem tudott lőni a Lille-nek. A párharc házigólkirálya a három hete triplázó Yazici. 2006-ban Odemwingie és Keita volt eredményes a franciáknál (0–2, 2006. 12. 06.)

A tétmeccseket tekintve a Milan 24 meccses veretlenségi sorozata veszett oda három hete, amikor a Lille nyert a San Siróban.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Milan hátul passzolgat az első másodpercekben.

Kezdés előtt Maradonára emlékeztek (Fotó: AFP)
Kezdés előtt Maradonára emlékeztek (Fotó: AFP)

A Milan fehér felsőben, fehér nadrágban és sportszárban, a Lille piros mezben, sötétkék nadrágban és sportszárban futballozik ezen az estén.

A szerdán elhunyt Diego Armando Maradona emlékére gyászszünet előzi meg a mérkőzést!

Köszöntjük olvasóinkat!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

A két csapat most negyedszer találkozik egymással, ebben az idényben, november elején Milánóban találkoztak és nem kis meglepetésre 3–0-ra nyertek a franciák. Mindhárom találatot a török Yusuf Yazici szerezte.

Ezt megelőzően a 2006-os Bajnokok Ligája-idényben szerepeltek még egy csoportban, Franciaországban gól nélküli döntetlen született, Milánóban, meglepetésre már akkor is nyert a Lille. Mindez azt jelenti, hogy a Milan még sosem verte meg tétmeccsen a Lille-t.

Francia csapatok ellen már jóval jobb az olaszok mérlege, 25 eddigi meccsükön 12-szer nyertek, hatszor döntetlent játszottak és ötször kaptak csak ki. Franciaországban 11 meccsen négy győzelem, három döntetlen, négy vereség a Milan teljesítménye.

A Lille mérlege szintén pozitív az olasz klubokkal szemben, hat győzelem, egy döntetlen, négy vereség az európai kupasorozatokban.

H-CSOPORT
1. FORDULÓ

Celtic (skót)–Milan (olasz) 1–3
(Elyounnussi 76., ill. Krunic 14., B. Díaz 42., Hauge 90+2.)
Sparta Praha (cseh)–Lille 1–4 (Dockal 47., ill. Yazici 45+1., 60., 75., Ikone 66.)

2. FORDULÓ
Lille (francia)–Celtic (skót) 2–2 (Zeki Celik 67., Ikoné 75., ill. Elyounoussi 28., 33.)
AC Milan (olasz)–Sparta Praha (cseh) 3–0 (B. Díaz 24., Rafael Leao 57., Dalot 67.)

3. FORDULÓ
Milan (olasz)–Lille (francia) 0–3 (Yazici 22., 55., 58. – az elsőt 11-esből)
Celtic (skót)–Sparta Praha (cseh) 1–4 (Griffiths 65., ill. Julis 26., 45., 77., Krejcí 90.)

4. FORDULÓ
18.55:
Lille (francia)–Milan (olasz)
18.55: Sparta Praha (cseh)–Celtic (skót)

5. FORDULÓ
18.55: Milan (olasz)–Celtic (skót)
18.55: Lille (francia)–Sparta Praha (cseh)

6. FORDULÓ
21.00:
Celtic (skót)–Lille (francia)
21.00: Sparta Praha (cseh)–Milan (olasz)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lille3219–3+67
2. Milan3216–4+26
3. Sparta Praha3125–8–33
4. Celtic3124–9–51

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik