A Krasznodar végül csak megszórta a DVTK-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 20:27
null
Bacsa Patrik az első félidőben (jobbra) csak szenvedett, a szünet után viszont szép gólt lőtt (Fotó: Tumbász Hédi)
A Diósgyőr Debrecenben 5–1-es vereséget szenvedett az orosz FK Krasznodartól a labdarúgó Európa-liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén.

A diósgyőri kispadon Ivan Rados, Bori Gábor, Nikházi Márk, Bognár István, Lazar Marjanovics, Takács Tamás és Miroszlav Grumics vár bevetésre, Drazsen Okuka sárga lapok miatti eltiltás, Barczi Dávid pedig sérülés miatt hiányzik.

Már a kezdőcsapatra pillantva látható volt, hogy Tomiszlav Szivics a biztonságot tartja a legfontosabbnak, Bacsa Patrik személyében csak egy támadót küldött pályára, a középpályások között pedig a védekező típusú játékosok voltak többségben.

Ezt tökéletesen tükrözte a játék képe is, a Diósgyőr jó negyedóra után tudott hosszabb időre kijönni a saját térfeléről. A vendégek többször próbálkoztak a védők mögé beívelt labdákkal, egy hasonló jelenet végén szerezték meg a vezetést a 28. percben: Joaozinho beadására Ari érkezett a bal oldalon, és közelről a kapu bal oldalába belsőzött. 0–1

A diósgyőriek többnyire csak nyomozták és üldözték a labdát, a Krasznodar pedig előnye tudatában sem állt vissza. A 40. percben ennek sajnos ismét meglett az eredménye: Jurij Gazinszkij kapott labdát a tizenhatos jobb oldalánál, két hazai játékos sem tudta szerelni, sarokkal középre passzolt, Odil Ahmedov pedig 8 méterről jobbal laposan a kapu közepébe lőtt. 0–2

A DVTK az első félidőben nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani, ami nyilván Szivicsnek sem tetszett, így a szünetben kettős cserére határozta el magát.

A Debreceni András helyére beálló Miroszlav Grumics és az Eperjesi Gábort váltó Bognár István is gyorsan a középpontba került. A szerb csatár a 48. percben szép mozdulattal csúsztatott az oroszok kapujába, ám a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot – tévesen.

Egy perccel később ismét Grumics tűnt fel az ellenfél tizenhatosánál, tőle Bognárhoz került a labda, aki tökéletesen emelt a jobb oldalon feltűnő Bacsához, a 24 éves támadó pedig kapásból vette be Andrej Szinyicin kapuját. 1–2

Gyönyörű gól volt, ám nem sokáig örülhettünk neki, mert szinte postafordultával érkezett egy még nagyobb találat. Az uruguayi Mauricio Pereyra használta ki, hogy mintegy 17 méterről zavartalanul lőhetett, és mértani pontossággal bombázott a bal felső sarokba, Antal Botondnak esélye sem volt. 1–3

Jellemző kép a mérkőzésről, bár Antal Botond „csak” három gólt kapott
Jellemző kép a mérkőzésről, bár Antal Botond „csak” három gólt kapott


Amikor azonban volt sansza a magyar kapusnak a védésre, akkor kitett magáért, jórészt nekik volt köszönhető, hogy a DVTK nem kapott már a második félidő közepére 5-6 gólt.

A 73. percben is Antal volt az egyik főszereplő, mégpedig egy ritka komikus jelenetben. Kádár kissé kockázatos hazaadása után a kapus egy csatárt még átvert cselével, ám ezután megbotlott, és így Vlagyimir Bisztrovhoz került a labda. A csereként beálló középpályás azonban hiába állt az üres kapuval szemben, 16 méterről mellé lőtt.

Az esetnél Antal megsérült, így az utolsó szűk negyedórában már Ivan Rados védte a DVTK kapuját. Nem sok volt már tehát hátra, ám ő sem úszta meg kapott gólok nélkül.

A hajrában előbb Joaozinho értékesítette a Gosztonyi András által összehozott tizenegyest (1–4), majd a 90. percben Bisztrov szép egyéni akcióval javította korábbi hibáját, beállítva az 5–1-es végeredményt.

Szivics: Megtudtuk, milyen az igazi futball, de élmény volt

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

DIÓSGYŐRI VTK–FK Krasznodar (orosz) 1–5 (0–2)
Debrecen, 4825 néző. V: Bülent Yildirim (török).
DVTK:
Antal (Rados, 80.) – Eperjesi (Bognár I., a szünetben), Alves, Debreceni (Grumics, a szünetben), Husic – Egerszegi, Kádár, Elek – Gosztonyi, Németh M. – Bacsa. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
FK KRASZNODAR:
Szinicin – Martinovics, Sigurdsson, Jedrzejczyk, Kalesin – Gazinszkij, Ahmedov, Laborde (Bisztrov, 58.), Joaozinho – Pereyra (Pomerko, 81.), Ari (Wánderson, 58.). Vezetőedző: Oleg Kononov
G: Bacsa (49.), ill. Ari (28.), Ahmedov (40.), Pereyra (51.), Joaozinho (88. – 11-esből), Bisztrov (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik