Remek kezdés után váratlan vereséget szenvedett a Debrecen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.14. 18:20
null
A fehéroroszok idegenben legyőzték a Lokit (Fotó: MTI)
A labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén a gyorsan vezetést szerző DVSC-Teva 2–1-re kikapott otthon a Torpedo Zsogyinótól.

Nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a Debrecen a Fehérorosz Kupa-győztes Torpedo Zsogyino ellen. Ennek pedig azonnal meglett az eredménye: a 2. percben Szakály Péter készítette le fejjel a labdát Tisza Tibornak, aki a tizenhatosról kapásból lőtt, a labda pedig egy védő combján megpattanva a bal alsóban kötött ki (1–0).

A folytatásban maradt a Loki-fölény, Geoffrey Castillion előtt százszázalékos ziccer is adódott, a holland azonban négy méterről nem találta el a kaput. Ez azonnal meg is bosszulta magát: a 23. percben Szergej Zaginajlov egy rosszul kifejelt labdát kapásból a jobb alsóba zúdított, Bozidar Radosevicnek nem volt esélye a hárításra (1–1).

Az egyenlítő találat kissé visszavetette a DVSC-t, a félidő hajrájában azonban újra magához ragadta a kezdeményezést, a hosszabbításban pedig Mészáros Karol révén majdnem a vezetést is, Valerij Fomicsev azonban védett a gólvonalon, így a csapatok döntetlennel vonultak a pihenőre.

A második félidőben labdabirtoklási fölényben játszott a Debrecen, helyzeteket azonban nem sikerült kialakítania. Emiatt Kondás Elemér előbb Takács Tamást, majd Ognjen Djelmicet is játékba dobta, lendíteni azonban ők sem tudtak a Loki játékán.

A debreceni szurkolók azonban nem maradtak gól nélkül a második félidőben, ám ennek egyáltalán nem örülhettek. Klopockij a 89. percben óriási szabadrúgásgólt zúdított a debreceni kapuba, ezzel a Torpedo Zsogyino 2–1-re megnyerte a mérkőzést, a Debrecen pedig nagyon nehéz helyzetbe került a július 21-i visszavágó előtt.

MESTERMÉRLEG*
Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője: Végig irányítottuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az ellenfél egy átlövéssel és egy jól eltalált szabadrúgással tudott nyerni. Nem érdemeltünk vereséget. Masszívan futballozott a Zsogyino, erre is számítottunk, mégis sikerült sok lehetőséget kidolgoznunk, folyamatosan az ellenfél térfelén voltunk. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert győzelmet szalasztottunk el. Nem adjuk fel, az dönt, hogyan használjuk ki a helyzeteinket a visszavágón.

Igor Kriusenko, a Torpedo Zsogyino vezetőedzője: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az ellenfél jól futballozott, keményen küzdött, ezért is örülünk nagyon a győzelemnek. Boldog vagyok, hogy az első, kapott gól után – ami szerencsétlen találat volt, megpattant egy játékosunkon – összeszedtünk magunkat, és sikerült azt nyújtanunk, amit elterveztük, sőt egy kicsit többet is. A játékosok nagy része még tapasztalatlan a nemzetközi porondon, sokan most játszottak először az Európa-ligában, ez meg is látszott rajtuk, de miután megnyugodtak, jól teljesítettek. Egyelőre nem ünnepeljük a továbbjutást, még mindig úgy gondolom, hogy ötven-ötven százalék az esély.

*A dvsc.hu cikke alapján.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Debrecen, Nagyerdei Stadion. V: Trattu (ciprusi)
DVSC–TORPEDO ZSOGYINO (fehérorosz) 1–2 (Tisza 2., ill. Zaginajlov 23., Klopockij 88.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik