El-döntő: Vidi-szurkoló kapta meg Mourinho érmét

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 12:56
Mint beszámoltunk róla, José Mourinho, az olasz AS Roma portugál mestere a Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntőt követően egy szurkolónak adta az ezüstérmét. A medáliát egy 13 éves Vidi-szurkoló kapta meg.
A magyar fiú a José Mourinhótól kapott El-éremmel  (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
A magyar fiú a José Mourinhótól kapott El-éremmel  (Fotó: Török Attila) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

José Mourinhónál már megszokott, hogy az éremosztó ceremóniák után a szurkolóknak adja medáliáját. Így tett például már 2005-ben is, amikor a Chelsea-vel először nyerte meg az angol bajnokságot, de azóta többször is megajándékozta a drukkereket és gyakran választ gyerekeket. A budapesti Európa-liga-döntő után a szerencsés kiválasztott egy 13 éves Fehérvár-szurkoló volt.

Mourinho már 2005-ben, a Chelsea-vel megnyert PL-aranyérmét is a szurkolók közé dobta (Fotó: Getty Images, archív)
Mourinho már 2005-ben, a Chelsea-vel megnyert PL-aranyérmét is a szurkolók közé dobta (Fotó: Getty Images, archív)

 

Úgy tudjuk, Zsolt és édesapja rendszeres látogatója a Mol Fehérvár mérkőzéseinek. A klub honlapján ma is megtalálható cikkből kiderül, Zsolt több külföldi csapatnak is szurkol, így például a Barcelonának és a Bayern Münchennek, szerdán pedig egy AS Roma-sállal a nyakában drukkolt az olaszoknak a Sevilla elleni fináléban, amit 1–1-es döntetlen után 11-esekkel nyertek meg a spanyolok.

Zsoltnak több mint 11 ezer követője van a szülei által kezelt Instagram-oldalán, ahová rendszeresen tölt fel labdarúgókkal készített közös képeket, így lesz helye a José Mourinhóval a szerdai döntő után készült felvételeknek is, melyek azóta már bejárták a világot. Az éremmel egyébként többen is fotózkodtak, Zsolt szívesen adta „kölcsön” a körülötte lévő drukkereknek a nem mindennapi relikviát.


EURÓPA-LIGA

DÖNTŐ
SEVILLA (spanyol)–AS ROMA (olasz) 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 4–1

Budapest, Puskás Aréna, 61 476 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
SEVILLA:
Bunu – Jesús Navas (Montiel, 94.), Badé, Gudelj (Marcao, 120+7.), Telles (K. Rekik, 94.) – Fernando (Jordán, 120+8.), Rakitic – Ocampos, Óliver Torres (Suso, a szünetben), Gil (Lamela, a szünetben) – En-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
ROMA:
Rui Patrício – Ibanez, G. Mancini, Smalling – Spinazzola (D. Llorente, 106.), Cristante, Matics (Bove, 120.), Celik (Zalewski, 91.) – Lo. Pellegrini (El Shaarawy, 106.) – Dybala (Wijnaldum, 68.), Abraham (Belotti, 75.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Mancini (55. – öngól), ill. Dybala (35.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik