El: csak a Lazio sztárja előzte meg Tokmac Nguent a forduló legjobbja címért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.10. 10:07
null
Matías Vecino Tokmac Nguent megelőzve lett az El első fordulójának legjobbja (Fotó: AFP)
Lezárult az Európa-liga első csoportkörének legjobb játékosáról döntő szavazás, melynek értelmében nem a török Trabzonspor elleni 3–2-re megnyert mérkőzésen két gólt szerző és egy gólpasszt adó Tokmac Nguen, hanem az olasz Lazio támadója, Matías Vecino lett a nyitó kör legjobbja, hiszen a rómaiak uruguayi labdarúgója is kétszer talált be egy gólpassz mellett a holland Feyenoord elleni 4–2-es siker alkalmával.

A forduló legjobbjáról egy online szavazáson dönthettek a szurkolók, akik Vecino és Tokmac mellett a spanyol Betis színeiben a finn HJK ellen duplázó Willian Joséra, valamint az angol Arsenalban a Zürich ellen két gólt szerző Marquinhosra voksolhattak. Az élen végül a rómaiak csatára végzett, a zöld-fehérek norvég támadója lett a második, a Betis támadója a harmadik, az „ágyúsok" csatára pedig a negyedik.

A forduló legszebb találatának a norvég Bodö/Glimt játékosa, Albert Gronbaek PSV elleni gólját választották.

Korábban beszámoltunk róla, az első fordulóból még egy magyart emelt ki az Európai Labdarúgó-szövetség, hiszen Dibusz Dénes védése is bekerült a nyitó kör legszebb bravúrjai közé, melyre az UEFA Europa Leauge Twitter-oldalán lehet szavazni.


EURÓPA-LIGA, H-CSOPORT
1. FORDULÓ
FERENCVÁROS–TRABZONSPOR (török) 3–2
(3–1)
Budapest, Groupama Aréna, 17 987 néző. Vezette: Maresca (olasz)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Vécsei (Laidouni, 76.), Besic (Kovacevic, 89.) – Zachariassen, Nguen (Gojak, 76.), A. Traoré – F. Boli (Botka, 20.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Trabzonspor: Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Ömür (Bozok, 60.), Bakaszetasz, Bardi (Yazici, a szünetben), Trezégé – Maxi Gómez. Vezetőedző: Abdullah Avci
Gólszerző: Nguen (5., 44. – a másodikat 11-esből), Adama Traoré (29.), ill. Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
Kiállítva:
Civic (16.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik