El, H-csoport: megszenvedett, de győzött Belgrádban a Monaco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 23:00
null
Megszenvedett, de végül győzött Belgrádban a Monaco (Fotó: AFP)
Amíg a Ferencváros emberhátrányban győzte le 3–2-re a török Trabzonsport az Európa-liga H-csoportjának nyitányán, addig a csoport másik mérkőzésén az AS Monaco egy tizenegyessel 1–0-ra nyert Belgrádban, a Crvena Zvezda vendégeként.

EURÓPA-LIGA
EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR
H-CSOPORT, 1. FORDULÓ
CRVENA ZVEZDA (szerb)–AS MONACO (francia) 0–1 (0–0)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion. Vezette: Harm Osmers (német)
CRVENA ZVEZDA:
Borjan – Erakovics, Milunovics, Dragovic, Rodics – Bukari, Kanga, Sanogo (Sztefan Mitrovics, 88.), S. Szrnics (V. Nikolics, 76.) – Katai (K. Coulibaly, 88.), Pesics (El Fardou, 55.)
Vezetőedző:
Milos Milojevics
MONACO:
Nübel – Disasi, Maripán, Badiashile – Vanderson, M. Camara, Y. Fofana (Jean Lucas, 57.), Caio Henrique – Golovin (Jakobs, 82.), Ben Yedder (Embolo, 67.), Minamino (Diatta, 57.)
Vezetőedző:
Philippe Clement
Gólszerző:
Embolo (74. – 11-esből)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A csoport másik mérkőzésén: Ferencvárosi TC–Trabzonspor (török) 3–2

ÖSSZEFOGLALÓ

Pedig sokkal jobban kezdett a házigazda. A szerb Crvena zvezda az első félidőben nagy nyomás alatt tartotta a Monaco kapuját, de igazán nagy feladat elé mégsem tudta állítani Alexander Nübel kapust. A játékrész derekán a vendégek egyre inkább átvették az irányítást, de mindkét fél jobbára lendületes ellenakciók után tudott veszélyt teremteni.

A kapusoknak sem sok feladatuk akadt, de az első játékrész hajrájában Bukari ziccerénél nagyot kellett védenie a Monaco kapusának, így gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok.

A térfélcsere után megint a Crvena zvezda percei következtek, s ekkor már többször célba vették a kaput is, de csak egy kapufáig jutottak a hazaiak. A Monaco sem tudott igazán fölénybe kerülni, de a 74. percben egy gyors támadás után tizenegyeshez jutott, melyet aztán a csereként beálló Breel Embolo magabiztosan értékesített.

A hajrában a vendégek álltak közelebb a második gólhoz, s bár Harm Osmers először újabb büntetőt ítélt a Monacónak, a videobírós ellenőrzés után visszavonta ítéletét. A Crvena zvezda a hosszabbításban még próbált egyenlíteni, végül egygólos hazai vereséggel kezdte az El csoportkörét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik