El: Berisha szárnyakat ad – a Salzburg Dortmundban sem lassított!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.08. 20:54
null
Valon Berisha duplájával a Salzburg 2–1-re nyert Dortmundban (Fotó: AFP)
Tovább tart a Salzburg jó szériája, az osztrák listavezető Dortmundban 2–1-re nyert az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. Kedvező helyzetből várhatja a visszavágót a moszkvai csapatok ellen küzdő Atlético Madrid, Olympique Lyon duó.

DORTMUND–SALZBURG

A gól nélküli első játékrész után a 49. percben a Szoboszlai Dominikot a mérkőzésre nem nevező Salzburg szerzett vezetést Dortmundban, Valon Berisha büntetőből a bal alsóba helyezett – más kérdés, hogy a megelőző szabálytalanság jó két méterrel a 16-os oldalvonala előtt kezdődött.

A hazaiak gyakorlatilag még fel sem ocsúdhattak, amikor jött a következő pofon, Stefan Lainer kissé mélyre visszatett passzára újra Berisha érkezett, és 15 méterről szétlőtte a jobb felső sarkot (0–2).

A házigazda számára a 63. percben csillant fel a reménysugár, amikor egy jobb oldali beadást André Schürrle sodort a kapuba (1–2).

Ez nem törte meg a vendégeket, és a nagyobb lehetőségek ezt követően is előttük adódtak. Az állás azonban már nem változott, a Salzburg végül 2–1-re nyert, a szezonbeli 42. tétmeccsén pedig a 28. győzelmét aratta – 13 döntetlen mellett csupán egyszer, még augusztus 27-én kapott ki a gárda!

Összefoglaló



ATLÉTICO MADRID–LOKOMOTIV MOSZKVA

Az oroszok az első félidő derekáig tartották a lépést vendéglátójukkal, akkor azonban Saúlt annyira egyedül hagyták, hogy senkitől sem zavartatva, 30 méterről a jobb felsőbe ágyúzott (1–0).

A fordulást követően rögvest növelte előnyét a házigazda, Saúl nagyszerű ívelése után Griezmann ziccere még kimaradt, a kapusról kipattanó labdát viszont Diego Costa már a kapuba továbbította (2–0).

A hajrában pedig könnyen lehet, hogy a párharcot is lezárta a házigazda: az utolsó percben Juanfran centerezése után még Koke is eredményes volt, ezzel az Atlético 3–0-ra nyert.

Összefoglaló


CSZKA MOSZKVA–OLYMPIQUE LYON

A másik moszkvai együttes számára sem alakult fényesen az első felvonás, hiszen a második félidő feléhez érve Depay szöglete után a hosszún érkező Marcelo fejelt a kapuba, így a Lyon egygólos előnnyel várja a hazai visszavágót (0–1).



A Milan–Arsenal meccsről bővebben itt!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 3–0 (Saúl 22., Diego Costa 47., Koke 90.)
CSZKA Moszkva (orosz)–Olympique Lyon (francia) 0–1 (Marcelo 68.)
Borussia Dortmund (német)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–2 (Schürrle 63., ill. V. Berisha 49., 56. – az elsőt 11-esből)
AC Milan (olasz)–Arsenal (angol) 0–2 (Mhitarjan 15., Ramsey 45+4.)
21.05: Lazio (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Digi Sport1)
21.05: RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) (Tv: Digi Sport2)
21.05: Olympique Marseille (francia)–Athletic Bilbao (spanyol) (Tv: Digi Sport3)
21.05: Sporting CP (portugál)–Viktoria Plzen (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik