H. Á. 2021.09.29 19:08 Frissítve: 2021.09.29 19:37

El: a skótok szerint nem lehetnek Celtic-drukkerek a Groupama Arénában sem

Könnyen lehet, hogy a november 4-én esedékes Ferencváros–Celtic Európa-liga-csoportmeccsen nem léphetnek majd be a Groupama Arénába a Skóciából érkező Celtic-szurkolók, miután az ország nem tagja az Európai Uniónak, így más, szigorúbb elbírálás alá esnek, mint az EU-s tagállamok állampolgárai. A skót klub szurkolói kapcsolattartója szerint Budapestre eljöhetnek a Celtic-drukkerek, de a Groupama Arénába már nem fogják őket beengedni.

 

Úgy tudják, nem lehetnek ott a Groupama Arénában (Fotó: AFP)

John Paul Taylor, a Celtic szurkolói kapcsolattartója szerda délelőtti Twitter-posztjában arról számolt be, hogy információi szerint a november 4-i Ferencváros elleni budapesti mérkőzésen a Skóciából érkező drukkereket nem engedik majd be a Groupama Arénába.

„Úgy értesültünk, hogy a brit védettségi igazolást és a negatív PCR-teszt eredményét sem fogják elfogadni a stadionba való belépéshez Budapesten a helyi hatóságok döntése alapján” – áll a bejegyzésben.


 

Taylor a bejegyzése alatt az egyik szurkoló felvetésére – amely szerint a Skóciából érkező drukkerek beszerezhetnének magyar, vagy EU-s igazolást, vagy negatív tesztet – úgy reagált, hogy szerinte Skóciából érkező drukkert nem engednek be a Groupama Arénába.

Ez persze érthető is, hiszen a Brexit után Skócia már nem számít Európai Uniós tagállamnak, így más be- és kiutazási előírások vonatkoznak az onnan érkezőkre és az oda utazókra.

Azt mindenesetre gyorsan szögezzük le: a Celtic drukkereit nem kizárólag a magyar hatóságok és nem a Ferencváros nem engedi nemzetközi kupamérkőzésen be a lelátókra. Két héttel ezelőtt Sevillában a Real Betis elleni mérkőzésen sem léphettek be a Benito Villamarín Stadionba az EU-n kívülről érkező szurkolók, akik így a létesítmény bejáratánál buzdították kedvenceiket…

S minden esély megvan arra, hogy a Bayer Leverkusen is hasonlóképpen jár majd el a Skóciából érkező szurkolókkal kapcsolatban.

Az üggyel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Ferencvárosnak, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
21.00: FERENCVÁROS
–Real Betis (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n
21.00: Celtic (skót)–Bayer Leverkusen (német)

2021.12.10 23:58:14

Európa-liga BORBOLA BENCE

A klub jelentős bevételekhez jutott, de a Leverkusen ellen szerzett három pontnál talán több is volt a kupaőszben.

2021.12.10 23:32:19

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A mindent elsöprő elszántság hiányzott.

2021.12.09 18:38:24

Európa-liga CS. M.

A második félidőben nyolc perc alatt négy találat született, köztük egy öngóllal és egy tizenegyessel.

2021.12.09 15:16:51

Európa-liga BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megszerezték a zöld-fehérek az első győzelmüket a sorozatban, Laidouni gólja döntött a Leverkusen ellen.