El: a Roma büntetőt rontott, ki is kapott a Feyenoordtól

Vágólapra másolva!
2023.04.13. 20:46
null
Mats Wieffer góljával győzött otthon a Feyenoord (Fotó: Getty Images)
Egygólos előnyt szerzett a Feyenoord a Roma elleni labdarúgó Európa-liga-negyeddöntőben: a piros-fehérek 1–0-ra megnyerték a két csapat párharcának csütörtök esti első, rotterdami mérkőzését.

 

Az Európa-konferencialiga tavalyi, egygólos római győzelemmel végződő döntőjének „visszavágója” óriási csatát hozott, és közel jártunk ahhoz, hogy megint az olaszok jussanak vezetéshez: a 43. percben, egy kezezés nyomán Lorenzo Pellegrini büntetőt rúghatott, de labdája a jobb kapufán csattant.

Pellegrini a második félidőre már nem jött ki – friss sajtóhírek szerint ugyanúgy sérülés miatt kényszerült lecserélni őt José Mourinho, mint a 26. percben Paulo Dybalát, majd az 58. percben Tammy Abrahamet…

S ha ennyi balszerencse nem lett volna elég, a második félidő elején gólt is kaptak a „farkasok”: a bal oldalon Uszama Idrisszi tört az alapvonalig, a tizenhatos előterébe visszaemelt labdáját Mats Wieffer kapásból, ballal meglőtte, és a talajról felpattanó labda a kapu jobb oldalába hullott, 1–0. VIDEÓ ITT!

A 62. percben Idrisszi újra fontos szerepet alakított: bal oldali római szöglet után Roger Ibanez fejelt, a kapuba tartó labdát a marokkói védő fejjel, a léc segítségével küldte vissza a mezőnybe. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: az öt európai topbajnokság csapatai közül a Roma játékosai találták el a legtöbbször (26) a kapufát ebben az idényben, minden tétmérkőzést számítva. A Bayern München és a PSG futballistái 23-23-mal osztoznak e furcsa rangsor második helyén. (Opta)

A hátralévő időben a vendégek birtokolták többet a labdát, a rotterdamiak ellencsapásoktól remélték a második gólt, de egyik oldalon sem rezdült a háló – egygólos összesített holland előnyről indul majd a második felvonás.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Feyenoord (holland)–Roma (olasz) 1–0 (Wieffer 53.)

Később
Juventus (olasz)–Sporting CP (portugál) 1–0
(Gatti 73.)
Bayer Leverkusen (német)–Union Saint-Gilloise (belga) 1–1 (Wirtz 83., ill. Boniface 51.)

Manchester United (angol)–Sevilla (spanyol) 2–2 (Sabitzer 14., 21., ill. Malacia 84. öngól, Maguire 90+2. öngól)

A visszavágókat április 20-án játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik