nemzetisport.hu 2015.08.06 13:18 Frissítve: 2015.08.06 13:44

DVSC: „Bármi megtörténhet, hinnünk kell a továbbjutásban”

Az Európa-liga 3. fordulójában a Rosenborg a debreceni 3–2-es siker után kedvező helyzetből várhatja a csütörtöki visszavágót. Kare Ingebrigtsen, a norvég csapat edzője amondó, nagyon komolyan kell venniük a második felvonást, és megpróbálják nyomás alatt tartani a DVSC-Teva játékosait.

 

„Bizakodó vagyok, ugyanakkor az előny ellenére nagyon komolyan kell vennünk a visszavágót – idézi Kare Ingebrigtsen szavait a dvsc.hu. – Ellenfelünk akcióira kötelező figyelnünk majd, mert a debreceni mérkőzésen, főleg az elején letámadtak minket, és veszélyesek tudtak lenni. Hazai pályán meg kell próbálnunk nyomás alatt tartani őket, és minél több helyzetet kialakítani. Vélhetően ugyanaz a csapat játszik majd a visszavágón, mint az első mérkőzésen.”

A magyar együttes boszniai védője, Aleksandar Jovanovic szerint hinniük kell a továbbjutásban, mert a labdarúgásban bármi megtörténhet.

„Nagyon jó meccsre számítok – mondta ezt már Aleksandar Jovanovic szintén a dvsc.hu-nak. – Sajnos az első találkozó nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az odavágón hatékonyan és karakteresen játszottunk, de a védekezésnél jobban oda kellett volna figyelnünk, három gólt kaptunk kontrából. Ha nem tudunk jól visszazárni, akkor egy ilyen ellenfél ezt kihasználja. Remek csapatunk van sok minőségi játékossal, csak ezekre az apró részletekre muszáj odafigyelnünk. Trondheimben először is összeszedetten kell védekeznünk, majd a helyzeteinket értékesítenünk. A Rosenborg rendkívül erős együttes, futballistái pedig kiváló kondícióban vannak és jó tempót diktálnak. Figyelnünk kell az átadásaikra és a távoli lövéseikre. Debrecenben az ellenfélből egyénileg senki sem nyújtott túl kiemelkedőt, ám csapatként nagyon jól funkcionáltak, és vélhetően így lesz ez a visszavágón is. Hinnünk kell abban, hogy továbbjuthatunk, mert a labdarúgásban bármi megtörténhet. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, és kilencven perc után kiderül, hogy ez mire volt elég.”

Kondás Elemér korábban elmondta, nem akar mintás hátat a visszavágón, amelyre 19 órakor kerül sor a trondheimi Lerkendal Stadionban. 

Az összecsapásról természetesen élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Július 30.: DVSC–Rosenborg (norvég) 2–3
Augusztus 6., 19.00: Rosenborg–DVSC
ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK2021.07.22 19:24:08

Ekl/El CSELŐTEI MÁRK (összefoglaló), HERCZEG ZSOLT (percről percre)

Holender Filip csereként állt be, Schäfer András viszont végigjátszotta a mérkőzést.

2021.07.22 20:45:03

Ekl/El H. Á.

Kleinheisler László is helyet kapott az eszékiek kezdőcsapatában, 57 perc jutott neki.

2021.07.22 18:47:33

Ekl/El SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

A lila-fehérek találataira a hajrában bombagóllal válaszolt a Vaduz, így nyílt maradt a párharc.

2021.07.21 15:33:26

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT, DUDUCZ TIBOR (percről percre)

A szentgyörgyiek az utolsó percekben emberhátrányban játszottak, de így sem kaptak ki.

2021.07.22 17:15:33

Ekl/El BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Hornyák Zsolt csapata háromgólos hátrányban kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a második félidőt.