Ekl: Az asszisztens jelezte, ellenőrzik a lesgyanús találatot, mintha lett volna VAR... – Boér

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 22:12
null
Boér Gábor vezetőedző büszke a csapatára (Fotó: Árvai Károly)
Az NK Osijek a hazai egygólos siker után idegenben 2–1-re megverte a Zalaegerszeget, így továbbjutott az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. körébe. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A ZTE trénere, Boér Gábor nagyon büszke volt a csapatára a találkozó után.

„Óriásit dolgozott mindenki az egész mérkőzésen. Nagyon sokszor léphettünk volna közelebb a célunk felé, a pálya sok részén eltüntettük a két csapat közti különbséget, nemzetközi szintű dolgokat produkáltunk, viszont a támadózónákban a befejezéseknél nem voltunk kellően hatékonyak. A csapat eszméletlen energiát fektetett a meccsbe, nemzetközi szintű futóminőséget és mennyiséget tudott produkálni egy európai szinten is jónak számító csapat ellen, sokszor föléjük tudtunk kerekedni. Nagyon nehéz úgy játszani, hogy az elején gólt kaptunk, ahogy hétvégén is, és futni kell az eredmény után. Ilyenkor természetes, hogy görcsöl a játékos a befejezéseknél. Remélem, a szépítő gólunk legalább arra jó lesz, hogy ez a görcsösség eltűnjön a csapatból. Emelt fővel búcsúzunk.”

A Nemzeti Sport felvetette neki: a visszajátszások alapján úgy tűnik, a horvátok lesről szerezték az első góljukat.

„Én is így érzem. Az a furcsa és megdöbbentő, hogy az asszisztens azt jelezte, majd le fogják ellenőrizni – mintha arra számított volna, hogy van VAR a mérkőzésen... Ez olyan hiba, ami döntően befolyásolta a mérkőzést. Nem szeretnék ezzel foglalkozni, de tény, hogy ez nehéz szituációt teremtett nekünk, mert mennünk kellett a gólért, az Eszék pedig jól kontrázó csapat.”

BOÉR GÁBOR SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

GYURJÁN MÁRTON ÉS HUSZTI ANDRÁS ÉRTÉKELÉSE

Az Eszék vezetőedzője, Stjepan Tomas is gratulált a csapatának.

„A két meccs alapján megérdemelten jutottunk tovább. Köszönöm az eszéki szurkolóknak, akik eljöttek. Az első gól löketet adott a csapatnak, de kontrolláltuk az egész mérkőzést. Igaz, hogy a ZTE-nek is voltak helyzetei, de a két gólunk miatt megérdemelten győztünk és jutottunk tovább.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Zalaegerszegi TE FC–NK Osijek (horvát) 1–2 (Ikoba 82., ill. Gergényi 9. – öngól, Spoljaric 73.)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 5347 néző. V: Leibovic (izraeli)

Továbbjutott: az NK Osijek, 3–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik