Európa-liga: százezer frankfurti menne a sevillai döntőre

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.10. 11:36
null
Barcelonában valóságos német invázió volt, amikor a Frankfurt a katalán klubbal játszott (Fotó: AFP)
Az Eintracht Frankfurt szurkolóitól több mint százezer jegyigénylés érkezett a Glasgow Rangers elleni jövő szerdai labdarúgó Európa-liga-döntőre, noha a klub mindössze tízezer belépőt kap a sevillai mérkőzésre – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

„Nagy érdeklődésre számítottunk, de ami az elmúlt 48 órában történt, az egyszerűen gigantikus, minden várakozásunkat felülmúlja" – idézte az MTI a klub igazgatótanácsának tagját, Axel Hellmannt.

Hozzátette: nagyon örülnek ennek a nagy érdeklődésnek és mindent elkövetnek, hogy minél több szurkolójuk jegyhez jusson, ezzel együtt tudják, hogy „sokaknak csalódniuk kell”.

A frankfurti stadionban óriáskivetítőn is lehet majd követni a sevillai eseményeket, Hellmann szerint hamarosan erre az eseményre is elfogynak a belépők, és várhatóan sokan utaznak majd el Spanyolországba azok közül, akik nem jutnak jegyhez a döntőre. A Barcelona elleni negyeddöntőben például 30 ezer frankfurti szurkoló foglalt helyet a Camp Nouban – emlékeztetett az MTI.

Az Eintracht Frankfurt 1980 óta először játszhat európai kupadöntőt, akkor megnyerte az Európa-liga elődjét, az UEFA-kupát a Borussia Mönchengladbach ellenében. Annak idején még oda-vissza vágós finálét rendeztek – idézte fel a távirati iroda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik