Ekl: a lett ellenfél vezetőedzője a Partizan Beogradhoz hasonlította a Puskás Akadémiát

BORSOS LÁSZLÓ (Riga)BORSOS LÁSZLÓ (Riga)
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 18:11
null
Viktors Morozs nehéz meccsre számít (Fotó: fkrfs.lv)
Az FK RFS labdarúgócsapatának vezetőedzője, Viktors Morozs a sajtótájékoztatóján elmondta, erős, lendületes gárdának tartja a Puskás Akadémiát, amely hasonló játékerőt képvisel a Partizan Beogradhoz.

 

A csütörtöki Európa-konferencialiga-mérkőzés előtti napon megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját Viktors Morozs, az RFS vezetőedzője. Noha nem övezte jelentős érdeklődés az eseményt, a 40 éves szakember készségesen válaszolt a megjelent médiumok, köztük a Nemzeti Sport képviselőinek kérdéseire.

„Alaposan felkészültünk, hiszen a klub összes játékosának, edzőjének, alkalmazottjának sokat jelent a nemzetközi kupaszereplés – mondta a lettországi mérkőzésnek helyet adó Slokas Stadion sajtótermében Viktors Morozs. – Az, hogy megmérethetünk ebben a sorozatban, egyfajta bónusz számunkra. Labdarúgóimat elnézve bizton állíthatom, sikeréhes társaság várja a csütörtöki találkozót. Kielemeztük a Puskás Akadémiát, tudjuk, mik az erősségei, milyen futballt játszik, s meg kell mondjam, erős, veszélyes ellenfél vár ránk, amely minőségi futballistákból áll. Nincs mese, a legjobbunkat kell nyújtsuk a továbbjutáshoz. Azt nem árulhatom el, pontosan milyen játékot várok a csapatomtól, azt viszont elmondhatom, hogy ötven százalék esélyt adok a továbbjutásunkra. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból – annak mikéntje nem fontos, a lényeg, hogy gólokat szerezzünk.”

A rigaiak trénerénél rákérdeztünk, milyennek tartja a magyar riválist, és szerinte ki(k)re kell leginkább odafigyelnie a labdarúgóinak.

„Lendületes együttes, amely villámgyorsan képes felépíteni a támadásait. A Turku ellen láthattuk, temérdek helyzetet alakított ki, míg az ellenfelének nem hagyott lehetőséget helyzetek teremtésére, vagyis a védekezése is jó. Minden támadójátékosa veszélyesnek tűnik, az új horvát középcsatárára, Jakov Puljicra is oda kell figyelnünk. A pálya középső területén is kiváló futballistái vannak, akik remekül járatják a labdát. Fegyelmezetten kell játszanunk, de ennek nem lesz akadálya, készen állunk a csatára!”

Az RFS az előző idényben az Európa-ligában indult, az első selejtezőkörben a szerb Partizan Beograd búcsúztatta, 1–0-ra legyőzte. A helyi sajtó egyetlen képviselője megkérdezte a lett szakembertől, össze lehet-e hasonlítani a belgrádi csapatot a felcsútival.

„Két teljesen különböző stílust képviselő együttes a szerb és a magyar. A Partizan sokkal jobban épített az egyéni képességekre, míg a Puskás Akadémia a szervezettségre. Ugyanakkor meg kell hagyni, nem sok választja őket el egymástól, hasonló játékerőt képviselnek.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

18.00: FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, Jurmala (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik