El: Doll szerint a Rijeka tapasztaltabb a Fradinál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 19:18
null
Itt lép pályára csütörtökön a Ferencváros (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu/hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros labdarúgócsapatát irányító Thomas Doll szerint az Európa-liga-selejtező 2. körében rájuk váró HNK Rijeka rutinosabb, mint a Fradi. A párharc első mérkőzését csütörtökön, 20.30-tól rendezik Horvátországban.

 

„A Rijeka nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint az én fiatal csapatom – olvasható Thomas Doll véleménye a fradi.hu-n. – Éppen ezért nagyon fontos, hogy játékosaim megmérettethetik magukat az európai színtéren. Ellenfelünk egy nagyon komplett, jól összerakott csapat, amely nem véletlenül búcsúztatta tavaly a selejtezők során a Stuttgartot. Sokat küzdöttünk az elmúlt szezonban azért, hogy itt lehessünk. A nyáron több új játékos is érkezett hozzánk, kevés időnk volt együtt készülni, de az a célunk, hogy minél tovább ott legyünk az európai színtéren.”

Doll elárulta, hogy Gera Zoltán nem lép pályára a horvátországi mérkőzésen, de a budapesti visszavágón már van esély a játékára.

Matjaz Kek, a Rijeka edzője – megismételve korábbi szavait – elmondta, hogy a ferencvárosiak személyében rendkívül nehéz ellenfelet kaptak, véleményét pedig osztotta Ivan Tomecak, a horvát gárda 24 éves védője is.

„Erős ellenféllel találkozunk, amely ellen nehéz feladat vár ránk, a maximumot kell nyújtanunk, ha pozitív eredménnyel akarunk zárni – mondta Tomecak. – A továbbjutást két mérkőzésen dől el. A Kantridában (a Rijeka stadionja) egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek, de nem felejthetjük el, hogy az európai kupaporondon könnyen bajba kerülhetsz, ha nem a legmagasabb szinten játszol.”

Matjaz Kek elmondta még, hogy a védő Marko Leskovic és támadó Ivan Krstanovic szereplése sérülésük miatt kérdéses.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik