Addig játszott Bölöni a liverpooliakkal, míg ki nem ejtette őket

Vágólapra másolva!
2008.10.03. 13:00
A Standard Liége az UEFA-kupa 1. fordulójának visszavágóján 2–1-re legyőzte hazai pályán az Evertont, és mivel az első meccsen 2–2-es döntetlen született, így Bölöni László gárdája kiejtette az angolokat. A találkozót követően az Everton menedzsere, David Moyes a játékvezetőt kritizálta, és kijelentette, hogy a gyengébb szereplés ellenére esze ágában sincs távozni a klubtól.
Bölöni László (balra) közösen ünnepel játékosával
Fotó:Imago
Bölöni László (balra) közösen ünnepel játékosával
Bölöni László (balra) közösen ünnepel játékosával
Fotó:Imago
Bölöni László (balra) közösen ünnepel játékosával
„A legnagyobb csaták a középpályán dőlnek el, szerencsére Jan Polák, Guillaume Gillet, Steven Defour és Axel Witsel személyében remek játékosaim vannak a középpályán, akikkel bárki ellen képesek lehetünk a győzelemre” – nyilatkozta az UEFA honlapjának az Everton elleni visszavágó előtt Bölöni lászló, a Standard Liége edzője.

A magyar származású szakember mondandóját tökéletesen igazolta az Everton elleni mérkőzés, a Standard ugyanis Axel Witsel és Milan Jovanovics góljainak, és a középpályán mutatott remek játékának köszönhetően 2–1-re legyőzte az angol együttest, és 4–3-as összesítéssel továbbjutott.

A párharc érdekessége volt, hogy a belga bajnok a Bajnokok Ligája selejetzőjében a Liverpollal játszott, de az erősebbik liverpooli csapat még kifogott a Bölöni-alakulaton.

„Már a Liverpool ellen is jól játszottunk, de akkor ez még kevés volt a továbbjutáshoz” – fogalmazott ezzel kapcsolatban Bölöni László. A BL-selejtezőben a „vörösök” mindössze hosszabbítás után, Dirk Kuyt 118. percben lőtt góljával jutottak tovább.

Az Evertont irányító David Moyes angol újságírók kérdésére elmondta a találkozó után, hogy az UEFA-kupa-búcsú és a bajnokságban elfoglalt 14. hely ellenére esze ágában sincs lemondani.

„Nehéz helyzetben van a csapatom, de ez egy menedzserrel gyakran előfordul, nem fogok lemondani, készülök a Newcastle elleni bajnokira” – fogalmazott Moyes.

A menedzser hozzátette, hogy a hazaiaktól Steven Defourt szabálytalanság után már az első félidőben ki kellett volna állítania a német Peter Sippel játékvezetőnek.

„Defourt ki kellett volna állítani, hiszen már volt egy sárga lapja, amikor a 20. percben elkövetett egy olyan szabálytalanságot, ami után ismét lapot kellett volna kapnia. Azzal, hogy elmaradt a kiállítás, Peter Sippel döntően befolyásolta a mérkőzést” – fogalmazott Moyes.

Az Evertonon kívül a többi angol csapat, a Portsmouth, a Manchester City, az Aston Villa és a Tottenham továbbjutott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik