Ismét kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót a Honvéd

Vágólapra másolva!
2008.07.12. 13:31
Jó helyzetből várhatja az Intertotó-kupa 2. fordulójának 18 órakor kezdődő visszavágóját a Honvéd gárdája, hiszen az FK Teplice elleni idegenbeli meccsem 3–1-es győzelmet aratott, így a továbbjutást lényegében már csak Pölöskei Gábor fiai szúrhatják el. Azonban ha hozzák az eddig mutatott formájukat, akkor nem lehet gond, és a következő körben a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk vagy az osztrák Sturm Graz várhat rájuk.
Jó lenne ma este is ilyen boldognak látni Genitót (balra) és Abrahamt
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Jó lenne ma este is ilyen boldognak látni Genitót (balra) és Abrahamt
Jó lenne ma este is ilyen boldognak látni Genitót (balra) és Abrahamt
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Jó lenne ma este is ilyen boldognak látni Genitót (balra) és Abrahamt

Az első fordulóhoz hasonlóan ismét idegenben kezdte az Intertotó-kupa-beli párharcát a Honvéd, és a kazah Zsetiszu elleni 2–1-es sikert követően a Teplice otthonában is győzni tudott.

A csehországi találkozón – melyet 3–1-re nyert meg a kispesti csapat – Hercegfalvi Zoltán, Abraham és Abass szerezték a vendégek góljait.

Genito, a Honvéd mozambiki légiósa azonban óva int az elbizakodottságtól. A Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a kétgólos győzelmükhöz bizony Fortuna segítségére is szükségük volt.

„Pénteken másfél órán át elemeztük az odavágó felvételét, és visszanézve megállapítottam: szerencse is kellett a győzelmünkhöz. – mondta a mozambiki futballista. – Biztos vagyok benne, hogy a csehek az első perctől nekünk esnek, gyorsan gólt akarnak rúgni, ezért lenne fontos, hogy a kinti mérkőzésünk hibáit ne kövessük el újra, azaz sokkal kevesebb labdát adjunk el a pálya középső harmadában.”

„A Teplice nagyon ért a támadások megszervezéséhez, saját bőrünkön tapasztaltuk, tudja, hogyan kell az ellenfelet a saját kapuja elé szorítani. Ha azonban nálunk lesz a labda, „felhúzhatjuk” őket, idegességük pedig a mi malmunkra hajthatja a vizet” – tette hozzá Genito.

Nos, a cseheknek támadniuk is kell, hiszen a továbbjutásukhoz legalább három gólt kell lőniük, mivel még 2–0-s vendéggyőzelem esetén is a Honvéd jutna a következő körbe, idegenben lőtt több góllal.

Ha ezt az akadályt is sikerrel veszi a magyar csapat, akkor a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és az osztrák Sturm Graz párharcának a győztese várhat rá, és már csak egy lépésre lenne az UEFA-kupa második selejtezőkörétől.

A Teplice elleni visszavágóról online közvetítéssel jelentkezünk oldalunkon 18 órától.

A két csapat első mérkőzéséről szóló írásunkat itt tekintheti meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik