Formula–E: Rowland a pole-ban, Buemi a falban zárta a második időmérőt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 15:12
Rowland pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte (Fotó: DPPI)
Oliver Rowland szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E szaúdi versenyhétvégéjének második időmérőjén. Mögötte Robin Frijns és Nick Cassidy érkezett az első hármasban, míg Sébastien Buemi összetörte az autóját a csoportkörben.

A szombat délelőtti harmadik szabadedzéssel folytatódott a Formula–E szaúdi versenyhétvégéje. A második időmérőt megelőző gyakorláson Mitch Evans bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Jean-Éric Vergne és Maximilian Günther érkezett, majd Oliver Rowland és a pénteki első versenyen győzedelmeskedő Jake Dennis zárta a top 5-öt.

A pódium alsó fokára álló Nick Cassidy hetedik, míg az egyéni összetettet továbbra is vezető Pascal Wehrlein tizennegyedik hellyel hangolt a kvalifikációra.

Az A-csoportból Sacha Fenestraz, Robin Frijns, Vergne és Stoffel Vandoorne, míg a B-ből  Rowland, Cassidy, Jake Hughes és Jehan Daruvala jutott tovább, miközben a vb-éllovas Wehrlein, valamint Buemi csak az ötödik legjobb időt érte el a saját csoportjában, utóbbi időmérője ráadásul a falban ért véget, ami miatt a piros zászlót is lengették.

A negyeddöntő Vergne és Frijns párharcával vette kezdetét, közülük Frijns, míg Vandoorne és Fenestraz csatájában a belga kerekedett felül. Utánuk következett Cassidy és Hughes, míg végül Rowland és Daruvala mérte össze a tudását egy körön. Előbbi összecsapásban Cassidy, míg utóbbiban Rowland érte el a jobb köridőt.

Az elődöntőben először Frijns és Vandoorne, majd Cassidy és Rowland harcolt a döntőbe jutásért, végül Frijns és Rowland csaphatott össze a pole pozícióért. Rowland szűk három tizeddel előzte meg a vetélytársát, és szerezte meg pályafutása ötödik rajtelsőségét. Mellőle tehát Frijns várhatja a piros lámpák kialvását, míg a második sorból Cassidy és Vandoorne rugaszkodhat el. 

Az ötödik Daruvala lett, míg az első tízes sorát Hughes, Fenestraz, Vergne, Sérgio Sette Camara, valamint Wehrlein zárta. 

Az autót törő Buemit a tizenegyedik helyen rangsorolták. 

Folytatás 18 órakor a második versennyel. 

FORMULA–E
SZAÚD-ARÁBIA, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. Oliver Rowland (brit, Nissan)
2. Robin Frijns (holland, Envision)
3. Nick Cassidy (új-zélandi, Jaguar)
4. Stoffel Vandoorne (belga, DS Penske)
5. Jehan Daruvala (indiai, Maserati)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik