Vívó-vb: Három dolog is motivál – Szilágyi Áron

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 13:08
Három dolog is motiválja a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áront a július 15-én kezdődő budapesti vívó-világbajnokság előtt.

Az egyik, hogy itthon lesz a vb és biztosan fantasztikus lesz a hangulat. Másrészt ez egy olimpiai kvalifikációs vb lesz, ahol ha megszerezni nem is, de biztosítani tudják a kvótát a tokiói játékokra – fogalmazott az M4 Sporthíradójának a kardozó.

„Harmadszor pedig egyetlenegy érmem van egyelőre egyéniben világbajnokságról, egy bronzérem, 2013-ból Budapestről, és szeretném gyarapítani ezt a számot” – nyilatkozott.

Hozzátette: a vb előtti két hetet Telkiben tölti a csapat, ahol a „finomhangolás zajlik”. Elárulta, hogy idén is építettek be új elemeket a felkészülésbe, mind szakmai, mind erőnléti és mentális téren.

„Folyamatosan meg kell újulni, de egyelőre csak a vébére készülünk, a jövő évi programot utána gondoljuk át” – mondta.

Szilágyi kiemelte, egy hazai rendezésű vb nemcsak a sportolóknak nagy dolog, hanem mindenkinek, aki ismeri a sportágat, és benne él, valamint azoknak a gyerekeknek, akik most ismerkednek a vívással.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Mátyás Bálint (Törekvés), Németh András (Honvéd)
Női tőr: Kreiss Fanni (UTE), Kondricz Kata (Honvéd), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE)
Férfi párbajtőr: Koch Máté (Vasas), Siklósi Gergely (Honvéd), Rédli András (Honvéd), Nagy Dávid (Vasas, egyéni), Berta Dániel (Honvéd, csapat)
Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Muhari Eszter (Honvéd), Nagy Kinga (Diósgyőr)
Férfi kard: Szilágyi Áron (Vasas), Szatmári András (MTK), Decsi Tamás (Kertváros), Gémesi Csanád (Gödöllő)
Női kard: Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC), Katona Renáta (Vasas), Mikulik Júlia (Honvéd, egyéni), László Luca (UTE, csapat)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik