Vívó Eb: hatodikként végzett a női párbajtőrcsapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 16:43
A hatodik helyen fejezte be szereplését a magyar női párbajtőr-válogatott a montreux-i vívó Európa-bajnokságon.

A nyolcaddöntős győzelem és a negyeddöntős vereség után a Szász Emese, Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna négyesre további két mérkőzés várt. Mindkettő kiélezett küzdelmet hozott: előbb egy tussal nyert a franciák ellen, majd eggyel kikapott az ukránoktól a magyar csapat.

A franciák ellen a kilencedik párban az egyéniben bronzérmes Szász – a verseny honlapja szerint – kéttusos hátrányban ment fel a pástra Marie Florence Candassamyval szemben, és sikerült egyenlítenie, majd a hosszabbításban a győztes találatot is ő adta.

Hasonlóan alakult az ötödik helyért rendezett összecsapás is. Szász a végén a Londonban olimpiai bajnok, tavaly, Kazanyban vb-bronzérmes Jana Semjakinával vívott, egytusos hátrányát ledolgozta, a ráadásban viszont ezúttal nem ő, hanem ukrán ellenfele volt pontosabb

A riói olimpián női párbajtőrben csapatversenyt is rendeznek, így elsősorban a válogatottnak érdemes kvótát szereznie. Ha ez összejönne, az egyéni versenyben is indulhatna automatikusan három magyar a jövő évi nyári játékokon. A 11 hónapos kvalifikációs időszak május elején kezdődött. A kvótákat a jövő április elején érvényes ranglista alapján osztják. Csapatban öt világkupaversenyen, valamint kontinensbajnokságon és világbajnokságon lehet pontokat gyűjteni.

VÍVÓ EB, NŐI PÁRBAJTŐR
A 16 KÖZÖTT

Magyarország–Németország 45–40
NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Magyarország 45–28
Észtország–Franciaország 37–30
Svédország–Oroszország 39–37
Románia–Ukrajna 31–25
AZ 5-8. HELYÉRT
Magyarország–Franciaország 30–29
AZ 5. HELYÉRT
Ukrajna-Magyarország 33–32
A versenyben 14 csapat indult.
ELŐDÖNTŐ
Észtország–Olaszország 43–31
Románia–Svédország 45–42
A 3. HELYÉRT
Olaszország–Svédország 45–34
DÖNTŐ
Románia–Észtország 45–35
A végeredmény: 1. Románia, 2. Észtország, 3. Olaszország, ... 6. Magyarország (Szász Emese, Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik