Vívás: Szilágyi Áron nyerte a Magyar Kupa 1. fordulóját

Vágólapra másolva!
2020.11.07. 15:40
null
Szilágyi Áron (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Szilágyi Áron győzelmét hozta a kardozók Magyar Kupjának 1. fordulója: az olimpiai bajnok a döntőben Gémesi Csanádot győzte le 15–6-ra.

 

Hosszú, nagyon hosszú idő után léphettek pástra legjobb kardozóink, és ott is volt mindenki szombaton a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban – kivéve Decsi Tamást, aki úgy döntött, ezen a napon még nem vesz a kezébe kardot.

Szilágyi Áron viszont szakított az évek óta tartó „hagyománnyal”, merthogy kétszeres olimpiai bajnokunk az országos bajnokságot leszámítva nemigen szokott elindulni hazai versenyen, ám tudjuk jól, ez az év más, mint a korábbiak voltak.

A csoportmérkőzések már hoztak furcsa (ötös) asszókat, de aztán az egyenes kieséses szakaszban helyreállt a világ rendje, hiszen a legjobb négybe bejutott az elmúlt években csapatként világversenyről mindig éremmel távozó válogatott három tagja, Szilágyi, Szatmári András és Gémesi Csanád.

A döntőt Szilágyi utóbbi vetélytársával vívta, mégpedig azért, mert a Szilágyi–Szatmári álomasszó már az elődöntőben létrejött, és hosszú leállás ide, furcsa hónapok oda, ugyanazt a nagy csatát hozta, amit az elmúlt évek során mindig.

Az asszó elején Szilágyi elhúzott, ám aztán Szatmári olyannyira összeszedte magát, hogy még a vezetést is átvette, viszont a végjátékot Decsi András tanítványa bírta jobban (15–13).

„A célt, hogy vívjak egy pár asszót, megadta számomra a verseny, örülök, hogy két válogatott csapattársammal, Szatmári Andrással és Gémesi Csanáddal is vívhattam téthelyzetben, hiszen ez mindig más, mint edzésen” – mondta Szilágyi Áron

MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ
Kard. Egyéni. Férfiak:
1. Szilágyi Áron (Vasas SC), 2. Gémesi Csanád (GEAC), 3. Szatmári András (MTK) és Szlama Vilmos (DVSZ)
Nők: 1. Márton Anna (MTK), 2. Battai-Sugár (Interfencing DSC), 3. Pohl-Mikulik (BHSE) és Várhelyi K. (BHSE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik