Vívás: Siklósi Gergely nyerte a dohai GP-viadalt!

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 18:28
null
Siklósi újabb nagy sikernek örülhet (Fotó: Török Attila – archív)
A decemberi világkupa-arany után vasárnap Grand Prix-viadalt nyert Siklósi Gergely: olimpiai ezüstérmesünk Dohában végzett az első helyen.

Egész nap remekül vívott Siklósi Gergely a párbajtőrözők dohai Grand Prix-versenyén, de nem lehet panaszunk a társakra sem, hiszen a négy magyarból három (Siklósi mellett Koch Máté és Andrásfi Tibor) bejutott a legjobb 16 közé – Nagy Dávid és Andrásfi egymás ellen kötött be ebben a körben, így az biztos volt, hogy egyiküknek búcsúznia kell...

Aztán a nyolcaddöntőben Koch és Andrásfi is kikapott, ám Siklósi továbbra is nagyszerűen vívott: magabiztosan állt a lábán, parádés tusokat adott, és a legnehezebb pillanatokban is helyén volt a szíve.

Még az olimpiai bronzérmes ukrán Igor Reizlin ellen is: a nyolcaddöntőben csak az aranytus döntött Siklósi javára úgy, hogy az ellenfele volt a kedvezményezett.

És robogott tovább Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa – egészen a döntőig!

Jele sem volt a bizonytalanságnak, a szünetekben már-már mosolyogva figyelte mestere szavait, és kézben tartotta az asszóit – a finálét is!

Gyönyörű tusokat adott ellenfelének a döntőben is, így nem is lehetett más a vége: Siklósi Gergely nyerte a dohai GP-viadalt, s ez már a második nagy sikere a szezonban, hiszen decemberben a vancouveri világkupaversenyen is a BHSE párbajtőrözője állhatott a dobogó felső fokára.

GRAND PRIX-VERSENY, DOHA
Párbajtőr. Egyéni. Férfiak.
A 32 közé jutásért:
Koch–Piatti (olasz) 13:10, Andrásfi–Larsen (amerikai) 15:10, Nagy D.–Ho Vaj Hang (hongkongi) 15:4, Siklósi–Mohsen (egyiptomi) 13:6.
A 16 közé jutásért: Koch–Shaban (egyiptomi) 15:11, Andrásfi–Nagy D. 7:6, Siklósi–Bielec (lengyel) 15:8.
Nyolcaddöntő:
Siklósi–Reizlin (ukrán) 12:11, Rodriguez (kolumbiai)–Andrásfi 15:10, Loyola (belga)–Koch 6:5.
Negyeddöntő: Siklósi–Rodriguez 15:6.
Elődöntő: Siklósi–Komata (japán) 15:11. Döntő: Siklósi–Loyola 15:10.
Végeredmény: 1. Siklósi Gergely, 2. Loyola, 3. Borel (francia) és Komata, ...10. Koch Máté, ...12. Andrásfi Tibor, ...30. Nagy Dávid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik