KOVÁCS ERIKA
2022.11.26 17:56

Vívás: Siklósi és Kun végzett az élen a párbajtőrözők MK-fordulójában

A férfiaknál az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely (BHSE), a nőknél pedig Kun Anna (OMS-Tata) szerezte meg az aranyérmet szombaton a párbajtőrözők válogatóversenyén.    

 

Siklósi Gergely nagyon erős hazai mezőnyben diadalmaskodott (Fotó: Török Attila archív)

Egyre erősödik a férfimezőny itthon, így aztán egy hazai párbajtőrverseny a presztízs mellett a kiélezett csatákról is szól.

Így volt ez szombaton is a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol a Magyar Kupa első fordulójában már a 16 között egymás ellen kötött be a válogatott két tagja, Siklósi Gergely és Andrásfi Tibor (BVSC-Zugló). A két hete világkupa-aranyat szerző Andrásfi természetesen újfent bizonyítani akart, de így volt ezzel tokiói ezüstérmesünk is, hiszen számára az a berni vk-viadal egyéniben egyáltalán nem sikerült jól, már az első körben búcsúzni kényszerült.

Szombaton viszont ő volt a jobb, 15:10-re verte csapattársát, hogy aztán a nyolc között jöjjön az újabb csapattárs – Nagy Dávid (Vasas SC) személyében.

Ezt az akadályt is sikerrel vette Siklósi (15:13), így következhetett az újabb csapattárs...

Koch Máté (Vasas SC) ellen is nyerni tudott Siklósi (13:12), aztán a döntőben sem dőlhetett hátra, hiszen Bányai Zsombor (Vasas SC) személyében újfent nem kapott könnyű ellenfelet.

De ha egy szekér beindul: Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa a fináléban is jól vívott, 15:12-re nyert, így az aranyérem az ő nyakába került.

Érdekesség, hogy Marosi Ádám (Ludovika SE) öttusázó is pástra lépett a viadalon, és kiválóan teljesített, hiszen a hetedik helyen végzett.

A versenyen visszatért Rédli András (BHSE), őt a fiatal Kulcsár Viktor (Vasas SC) búcsúztatta a 64 között.

A hölgyeknél érvényesült a papírforma, a jelenlegi legjobb, Kun Anna nem bízott semmit a véletlenre: a hibátlan mérleggel abszolvált csoportmeccsek után tábla egyesként vágott neki az egyenes kieséses szakasznak, és legyőzött mindenkit, aki az útjába került.

 

MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
Férfiak:
1. Siklósi Gergely (BHSE), 2. Bányai Zsombor (Vasas SC), 3. Koch Máté (Vasas SC) és Maruan Osman-Touson (BVSC-Zugló). Nők: 1. Kun Anna (OMS-Tata), 2. Borsody Emma (BVSC-Zugló), 3. Dékány Kinga (BVSC-Zugló) és Nagy Kinga (DVE)

2023.02.02 21:52:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Magam nem csupán róla vélem ezt, valamennyi olimpiai bajnokunkat a nemzet sportolójának gondolom, sőt, továbbmegyek, némi túlzással mindenkit, aki részt vett ötkarikás játékokon.

2023.02.01 00:00:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A részvétel mellett a győzelem is fontos.

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”