Vívás: Pusztai Liza hatodik az orleáns-i kard GP-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 15:09
null
Pusztai Liza 6. lett (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Pusztai Liza jutott legtovább a mieink közül: ifjúsági olimpiai bajnokunk a negyeddöntőben esett ki az orleáns-i Grand Prix-viadalon.

Három férfi és három női kardozónk léphetett pástra a szezon első nemzetközi versenyén, az orleáns-i Grand Prix-viadalon: kiemelt Szatmári Andráshoz (MTK) Gémesi Csanád (GEAC) és Iliász Nikolász (UTE), míg a szintén kiemelt Pusztai Lizához (BVSC-Zugló) Szűcs Luca (BVSC-Zugló) és László Luca (UTE) csatlakozott a csütörtöki és a pénteki selejtezőből.

Azt már a rajt előtt tudtuk, hogy három férfiversenyzőnk közül egytől biztosan elbúcsúzunk az első körben, hiszen a legjobb 32 közé jutásért Szatmári és Iliász egymás ellen kötött be.

Szombaton egyetlen tussal ugyan, de Iliász volt a jobb, s mivel Gémesi Csanád is vette az első kanyart, két magyar folytathatta – Iliász vesztesen, Gémesi viszont győztesen hagyta el a pástot: utóbbi elképesztően izgalmas asszóban múlta felül a második helyen kiemelt amerikai Elli Derschwitzet.

Aztán a nyolcaddöntőben a dél-koreai Kim Dzsun Ho ellen már nem volt ellenszere a 35. születésnapját éppen szombaton ünneplő Gémesinek, így legjobb magyarként a 14. helyen zárta a viadalt (Iliász Nikolász a 29., Szatmári András a 37. lett).

A nőknél Pusztai Liza szépen menetelt előre – miközben előbb Szűcs Lucát, majd László Lucát „veszítettük” el –, s hirtelenjében ott találta magát a negyeddöntőben: úgy tűnt, tovább robog a ma már Ravasz Etelével készülő Pusztai, ám az asszó vége kicsúszott a kezéből, így utolsó magyarként ő is búcsúzni kényszerült, ám a hatodik helye mindenképpen szép teljesítmény (László Luca a 28., Szűcs Luca a 38. lett).

A GP-viadal elődöntőre és döntőire 19 órától kerül sor.

GRAND PRIX-VERSENY, ORLEÁNS
KARD, EGYÉNI

FÉRFIAK
A legjobb 32 közé jutásért:
Iliász–Szatmári 15–14, Gémesi Cs.–Klein (francia) 15–5.
A legjobb 16 közé jutásért: Gémesi Cs.–Dershwitz (amerikai) 15–14, Cavaliere (olasz)–Iliász 15–10.
Nyolcaddöntő: Kim Dzsun Ho (dél-koreai)–Gémesi Cs. 15–7
NŐK

A legjobb 32 közé jutásért:
Pusztai–Bolsakova (azeri) 15–8, László–Funke (német) 15–5, Bakasztova (ukrán)–Szűcs 15–13.
A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai–Kljucsnyikova (orosz) 15–12, Basta (azeri)–László 15–6. Nyolcaddöntő: Pusztai–Rifkiss (francia) 15–10.
Negyeddöntő: Georgiadou–Pusztai 15–13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik