Vívás: hét magyar férfi kardozó folytathatja az orléans-i GP főtábláján

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 17:46
null
Rabb Krisztián mellett négy másik magyar is 64 közé jutott az orléans-i Grand Prix-n, míg Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként még nem lépett pástra (Fotó: Nemzeti Sport)
Két klasszisunk, Szilágyi Áron és Szatmári András kiemeltként pihenhetett az orléans-i Grand Prix-verseny csütörtöki selejtezős napján, hét magyar azonban pástra lépett, öten sikerrel, így szombaton a 64 között hét kardvívónk köthet be.

Négy hónap kihagyás után indul újra versenyen Szilágyi Áron, ám az orléans-i Grand Prix-viadal csütörtöki napján még nem lépett pástra háromszoros olimpiai bajnokunk: a legjobb 16 a kiemeltség okán hagyhatta ki a selejtezőt – Szilágyi mellett még egy magyar, Szatmári András pihenhetett.

Hibátlan mérlegének köszönhetően rögvest a csoportkör után csatlakozhatott a két magyarhoz egy harmadik, Rabb Krisztián is, és bár egy vereséget összeszedett a csoportasszók során Iliász Nikolász, ő is egyből a 64 közé jutott.

A többieknek, közte öt magyarnak két tizenötös asszót kellett sikerrel megvívniuk ahhoz, hogy szombaton szintén a főtáblán folytathassák, ez hármuknak (Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Péch Miklós) sikerült.

GRAND PRIX-VERSENY, ORLÉANS
FÉRFI KARD
EGYÉNI
A csoportmérkőzéseken:
Szilágyi, Szatmári (kiemeltek)
Rabb 6 győzelem/0 vereség
Iliász 5/1
Decsi T. 5/1
Galgóczy 5/1
Gémesi Cs. 4/2
Horváth G. 4/2
Péch 3/3

A 96 közé jutásért: Gémesi Cs.–Dan Wei Zuo (szingapúri) 15:6, Decsi T.–Seefeld (német) 15:12, Péch–Szarkiszjan (kazah) 15:13, Galgóczy–Willau (osztrák) 15:14, Lin Hsziao (kínai)–Horváth G. 15:8.

A 64 közé jutásért: Gémesi Cs.–Kaczkowski (lengyel) 15:12, Péch–Burgunder (amerikai) 15:14, Decsi T.–Baher (iráni) 15:9, al-Mutairi (szaúd-arábiai)–Galgóczy 15:10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik