PIRCS ANIKÓ
2020.09.04 19:36 Frissítve: 2020.09.04 20:19

Vívás: bezárva ünnepelt a világbajnok – Siklósi Gergely koronavírusos

A világbajnok Siklósi Gergely az egyike a férfi párbajtőr-válogatott koronavírussal megfertőződött versenyzőinek. A Bp. Honvéd sportolója balatoni karanténban gyógyul.

 

Siklósi Gergely tesztje pozitív lett (Fotó: Tumbász Hédi)

Siklósi Gergely (Bp. Honvéd) pénteken közösségi oldalain jelentette be: ő az egyike a koronavírussal megfertőződött válogatott párbajtőrvívóknak – a Magyar Vívószövetség csütörtökön honlapján adta hírül, hogy a felnőtt férfi párbajtőr-válogatott négy tagjának koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, ezért a válogatott edzéseit azonnal, határozatlan időre felfüggesztették, az érintett sportolók házi karanténba kerültek. A szövetségi kommunikációban hangsúlyozták: a vívók nem edzésen vagy szervezett hivatalos programon fertőződtek meg.

„A múlt héten egy magánrendezvény után a barátaimon a betegségre utaló tünetek jelentkeztek, és miután másnap én is torokfájással ébredtem, felvetődött bennem a megfertőződés gyanúja. Felhívtam a szövetséget, leteszteltettem magam, és pozitív lett az eredmény – beszélt elsőként a Nemzeti Sportnak Siklósi Gergely a történtekről. – Mindez szombaton derült ki, azóta az előírásoknak megfelelően házi karanténban vagyok a család balatoni nyaralójában, egyedül.”

A 23. születésnapját pénteken – rendhagyó módon – „bezárva” ünneplő világbajnok hozzátette: a torokfájáson kívül rövid ideig hőemelkedése is volt, de már jól érzi magát, noha szagokat továbbra sem érez, ami meglehetősen kellemetlen neki.

„Amellett, hogy nem ünnepelhetem meg a születésnapomat, azt is sajnálom, hogy nem lehettem ott az egyetemem péntek délelőtti évnyitóján, ahol »Az ELTE Sport arca« kitüntetést vettem volna át – tette hozzá Siklósi. – Ha már így alakult, egyszerre igyekszem magam és a balatoni ház kertjét is karbantartani, bár a mozgásban óvatosnak kell lennem, nehogy szövődmények alakuljanak ki. Gyógytornázom és visszafogottabb fizikai edzéseket végzek, október elsején pedig terheléses EKG-vizsgálat vár rám azért, hogy biztosra vehessük, minden rendben van.”

2023.03.31 16:39:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egykori öttusázó vallja, a sport olyan karakterjegyeket ad, amelyeket semmi más nem pótolhat.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”