MTI
2020.04.21 19:03 Frissítve: 2020.04.21 19:37

Vívás: a női kardválogatott „szépen lassan” dolgozta fel a tokiói halasztást

A felkészülésnek olyan részével is igyekszik hasznossá tenni a koronavírus-járvány miatt elrendelt karanténidőszakot a kardozó Márton Anna, amelyre rendes körülmények között nem tud elég időt szakítani.

Márton Anna nagy hangsúlyt fektet a videoelemzésre (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Ilyen például a videoelemzés” – nyilatkozott kedden az M4 Sportnak hozzátéve, hogy ez vonatkozik a saját asszóira és másokéra is. „A kettő együtt fontos. Nyilván a saját hibáimat is szeretném észrevenni és kiküszöbölni az elemzés során, illetve fel kell tudnom készülni az ellenfeleimből.”

Az egyéniben világbajnoki bronz-, illetve Eb-ezüst- és bronzérmes vívó, aki a válogatottal tavaly, a düsseldorfi kontinensviadalon második lett, hangsúlyozta: igyekszik pozitívan hozzáállni a jelenlegi helyzethez, így szerinte lehet, hogy még profitálni is tud majd abból, hogy más oldalait erősíti.

Mint mondta, meglepetésként érte, de szinte elrepülnek a napjai a karantén alatt, ezzel együtt a vívás már hiányzik neki.

„Azt hittem, hogy nagyon fogok unatkozni, és hihetetlenül lassan telik majd az idő. Most viszont azt nem tudom felfogni, hogy amikor napi két edzésem van, és ott az iskola is, akkor hogyan fér ez bele a mindennapjaimba" – tette hozzá.

A 25 éves Márton Anna úgy érzi, az olimpia elhalasztását a női kardválogatott „szépen lassan” dolgozta fel.

„Rengeteget beszélgettünk, biztattuk egymást, megpróbáltuk optimistán felfogni a helyzetet, és csak pozitív dolgokat mondani egymásnak. Hogy ez egy nagyon fiatal csapat, még jobban össze fogunk érni egy év múlva, és még erősebbek leszünk. Most már ott tartunk, hogy átlendültünk a legnehezebb időszakon, olyan stádiumban vagyunk, hogy várjuk, újra nekivághassunk egy újabb kemény évnek” – fogalmazott.

A Nemzetközi Vívószövetség a múlt héten törölte az eredetileg június végéig tartó szezont. Az egyéves olimpiai kvalifikációs időszakból megmaradt viadalokat azonban későbbi időpontban mindenképpen pótolja. A női kardcsapat kijutást érő helyen áll, sorsa az utolsó állomáson dől el.

2023.03.29 13:15:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Vívók, kerékpárosok, kosarasok, futballisták dobták be a nevüket az országos hírnév levelesládájába.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.