Vívás: a férfi és női kardcsapat is hetedik lett Tbilisziben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 18:10
null
Szatmári Andrásék a hetedik helyen végeztek (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A férfi és női csapat is hetedik lett hétfőn a kardozók Tbilisziben rendezett világkupaversenyén.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint a Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Péch Miklós, Szatmári András összeállítású férfi együttes a nyolcaddöntőben Hongkong legjobbjait győzte le könnyedén, majd a negyeddöntőben nyolc tussal kikapott az oroszoktól. A helyosztókon a mieink előbb annak ellenére alulmaradtak 45:41-re az egyiptomiakkal szemben, hogy Iliász Nikolász a hetedik asszóban hatalmas bravúrral 17:1-et vívott. Az utolsó mérkőzést a franciák ellen kéttusos különbséggel nyerte meg az olimpiai bronzérmes magyar csapat.

A női válogatott – Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállításban – a 16-os táblán Azerbajdzsán felett diadalmaskodott két tussal, míg a negyeddöntőben a világbajnok franciák megoldhatatlan akadály elé állították a mieinket (37:45), akik a helyosztón előbb kikaptak a spanyoloktól (43:45), majd szoros küzdelemben legyőzték a lengyeleket (45:44).

A vasárnapi egyéni versenyben a világbajnok Szatmári András legjobb magyarként a negyeddöntőig menetelt, és hatodik lett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik