NS 2020.09.18 12:09 Frissítve: 2020.09.18 12:10

Vitorlázás: stabil alapra építkezhet az új elnök

A korábbi elnök elvégezte a munkát, amit vállalt, az új pedig továbbvinné az örökséget. Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Vitorlás Szövetség: a leköszönő dr. Kollár Lajost Gerendy Zoltán váltja az elnöki székben.

Gerendy Zoltán (Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség)

 

A Magyar Vitorlás Szövetség tagsága 315 igen szavazattal, tartózkodás és „nem” szavazat nélkül, tehát teljes egyetértésben választotta meg a szövetség új elnökének Gerendy Zoltánt. Mindez azután történt, hogy a szövetséget 2013 óta vezető pécsi érsebész, dr. Kollár Lajos nem vállalta tovább a pozíciót. De vajon miért döntött így?

„Amikor másodszor megválasztottak, kijelentettem, hogy ez lesz az utolsó ciklus, mert úgy láttam, kettőnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy megvalósuljon a programom – nyilatkozta a Pécsi Újságnak dr. Kollár Lajos. – Amit vállaltam, teljesítettem, összességében sikeresnek értékelem a mögöttünk hagyott időszakot: munkatársaimmal jól működő, gazdaságilag stabil szervezetet építettünk fel.”

Dr. Kollár Lajos (Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség)

Az elmúlt időszakból sok emlékezetes pillanatot idézett fel a korábbi elnök: az ötvenedik jubileumi Kékszalagon megdőlt nevezési rekordot, a három magyar vitorlázó részvételével lezajlott riói olimpiát, Berecz Zsombor világbajnoki címét. Ugyanakkor azt is hozzátette, utódánál, Gerendy Zoltánnál, aki maga is hajós, és az utóbbi években a Balatonfüredi Yacht Club elnökeként tevékenykedett, jó kezekben lesz a szövetség.

„Sikeres időszakot zárt le a szövetség, nagyon sok irányban történt fejlődés, ami jó kiindulási alap – nyilatkozta Gerendy Zoltán. – A csapat, amely ezt végigvitte, majdnem változatlan módon dolgozik a jövőben is, ami egyfajta biztosíték. A versenysportban nagyon sokat léptünk előre, ha 2021-ben megtartják a tokiói olimpiát – és reméljük, így lesz –, akkor nagyon izgalmas időszaknak nézünk elébe. Ugyanígy szépen bővült a nagyhajós vitorlázás, és bár a Covid-válság új pénzügyi helyzetet teremt, ha meg tudjuk erősíteni a stabil működési alapot, akkor továbbléphetünk. A terveink közt szerepel például, hogy a balatoni Kékszalagot egy nagy nemzetközi sorozat, a négy nagy tradicionális tókerülő versenyt összefogó bajnokság része lenne. A jövőben egy kicsit átszervezzük a szakmai munkát, és célunk, hogy erősödjön a vitorlázás társadalmi jelenléte.”

A tisztújító közgyűlésen az elnökségi tagokat is megválasztották: Böröcz István, Domonkos Szilárd, Juhász Miklós, Kurucz Sándor, Náray Vilmos, Rutai István, Siklósi Máté és Sükösd Balázs segíti az új elnök munkáját.

2020.11.30 07:04:44

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

„A fináléban ő egyenlített a bolgárok ellen, volt két gólpassza is, sokat tett a 4–1-es sikerért.”

2020.11.30 15:21:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A százötven éve született Tatich Péterről nem született összefoglaló írás – eddig…

2020.11.29 23:13:55

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem tud(hat)juk, van-e a klasszisokban félelem. Általánosítani nem lehet, de biztos akad jó néhány olimpikon, akinek nem feltétlenül elég, hogy a szervezetek, hatóságok derűlátók, megesett már az emberiség történelme során, hogy a »hivatal« tévedett.

2020.11.25 13:03:43

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pénteken lenne 80 esztendős Bruce Lee, aki még 33. születésnapja előtt elhunyt 1973 júliusában.

2020.11.22 08:26:48

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Másfél éve még nem tudta volna elsorolni az Aranycsapat névsorát, most elmondja egy szuszra.