nemzetisport.hu
2016.10.13 21:03

Visszaadja a jutalom BMW-t az olimpiai 4., nem fér el az utcákon

Visszaadja olimpiai jutalomként kapott BMW-jét Dipa Karmakar, az indiaiak nemzeti hősként tisztelt tornásznője, mivel az autóval egyszerűen nem fér el városa, Agartala szűk utcáin.

Dipa Karmakar bravúros 4. helyet szerzett Rióban (Fotó: Reuters)

Az ugróspecialista Karmakar első indiai tornásznőként jutott ki az olimpiára, és Rióban a 4. helyen végzett a szerenkénti fináléban – a hatalmas országban hősként tisztelik szenzációs teljesítménye miatt.

Karmakar ugyan lemaradt a dobogóról, de fantasztikus fogadtatást kapott, szereplése pedig igencsak megdobta a tornasport népszerűségét hazájában.

Karmakar szülei lányukat nézik Agartala városában (Fotó: AFP)

Az olimpiai 4. helyért bónuszt is kapott Karmakar, egy BMW X1 autót, melynek kulcsait India egyik legünnepeltebb sportembere, a krikettikon Sachin Tendulkar adta át neki.

Kisebb probléma, hogy a tornásznő szülővárosában, Agartalában annyira szűkek az utcák, hogy a BMW egyszerűen nem fér el, ráadásul nincs szakszerviz közel s távol. Karmakar így aztán kérte, hogy az autó helyett inkább annak értékét kapja meg készpénzben. A kérést teljesítik is, a kitűnő tornásznő megkapja a pénzt, és persze visszaadja az autót.

Dipa Karmakar on Twitter

Az olimpia utáni fogadtatás Újdelhiben (Fotó: AFP)

 

2023.02.02 21:52:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Magam nem csupán róla vélem ezt, valamennyi olimpiai bajnokunkat a nemzet sportolójának gondolom, sőt, továbbmegyek, némi túlzással mindenkit, aki részt vett ötkarikás játékokon.

2023.02.01 00:00:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A részvétel mellett a győzelem is fontos.

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”