Triatlon: a vk-győztes Lehmann Csongor bízik a hasonló folytatásban

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 14:26
null
Lehmann Csongor remek formában van (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
Lehmann Csongor bizakodva várja a nemzetközi triatlonos idény folytatását azt követően, hogy vasárnap, Karlovy Varyban megnyerte a csehországi világkupa-futamot – írja az MTI.

A jó formában lévő magyar triatlonos az M1 aktuális csatornának elmondta: a május végén kezdődött, és közel két évig tartó olimpiai kvalifikációs időszakban elég nagy az átfedés a világbajnoki sorozat versenyein, valamint a világkupa futamain rajthoz álló mezőny résztvevői között, sok triatlonos indul párhuzamosan mindkét megméretésen.

„Ezzel a világkupa-győzelemmel most még inkább előre tudtam lépni, de már a felnőtt elit kategóriában is kezdek a versenyeken a top öt vagy akár a dobogó felé lépkedni. A következő viadalok között vannak még olyanok, amelyek idei vb-állomások, és ha azokon minden összejönne, akkor, ha nem is ugyanilyen, de ehhez hasonló eredményeket érhetek majd el” – nyilatkozta.

Lehmann Csongor júliusban megismételte tavalyi elsőségét a tiszaújvárosi Európa-kupa-viadalon, majd a müncheni Európa-bajnokságon csak óriási küzdelem végén maradt le a dobogóról, és végzett negyedikként.

A triatlonos kiemelte: elégedett az idei teljesítményével, különösen úgy, hogy a májusban elrajtolt olimpiai kvalifikációs időszakot szerette volna nagy lendülettel kezdeni.

„Egyelőre jól haladok az olimpiai kvalifikációs menetelésben, jelenleg ezen a ranglistán a hatodik helyen állok, ami egy nagyon előkelő pozíció. Boldogok lehetünk, persze a kvalifikációnak ezzel koránt sincs vége” – utalt Lehmann a 2024 tavaszán záródó időszakra.

A párizsi szereplés esetén Lehmann Csongor az ötkarikás játékokon is markáns eredményt vár magától: az olimpián dobogóra állna. Ennek feltétele – mint azt hangsúlyozta –, hogy az addigi versenyeken, különösen a vb-sorozat futamain felvegye a küzdelmet a legjobbakkal, az elit kategóriában is „otthonosan mozogjon az élmezőnyben”, és lehetőleg azon a szinten is egyre inkább előre kerüljön.

A magyar versenyző – több honfitársával egyetemben – legközelebb október 8-án, Cagliariban, a vb-sorozat következő állomásán áll majd rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik