MTI, CS. B. 2022.03.16 17:15

Torna-vk: nyolc magyar indul Kairóban

A magyar tornászválogatott négy férfi és négy női versenyzővel szerepel a csütörtöktől vasárnapig tartó világkupa-versenyen, Kairóban.

 

Bácskay Csenge ugrásban és felemáskorláton indul (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Bácskay Csenge ugrásban és felemáskorláton, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina talajon és gerendán, a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia felemáskorláton és gerendán, Schermann Bianka pedig ugrásban és talajon indul.

„Kovács Zsófiának ez lesz az első versenye idén, remélem, hogy hozzá méltóan szerepel mindkét szeren. Ezek egyébként azok a szerek, ahol döntőesélyes a világversenyeken” – nyilatkozta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető Bácskay Csengétől a tőle megszokott kiegyensúlyozott versenyzést várja, Böczögő Dorinától pedig azt, amit legutóbb Dohában produkált, vagyis elegáns tornát talajon.

A férfiak mezőnyében a junior Európa-bajnok Balázs Krisztián csak ugrásban nem versenyez, az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid nyújtón, Mészáros Krisztofer talajon és lólengésben, Tomcsányi Benedek pedig talajon, gyűrűn, ugrásban és korláton indul.

„Nincsenek még csúcsformában, de így is várok a fiúktól döntős szerepléseket: Vecsernyéstől nyújtón, Balázs Krisztiántól korláton és nyújtón, Tomcsányitól ugrásban. Mészáros Krisztofer most csak két szeren indul egy kisebb sérülés miatt, de mindkettőben jó lehet a döntőre” – vélekedett Kovács István, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

Az egyiptomi fővárosban csütörtökön és pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőket rendezik.

(MTI)

2022.12.05 18:22:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Karthago frontembere a Ferencvárosban úszott és vízilabdázott, aztán jött az éneklés…

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.