MTI, CS. M. 2021.10.14 20:43 Frissítve: 2021.10.14 21:05

Torna-vb: a magyar válogatott csapatvezetője gyengének tartja a szervezést

Gyengének tartja a hétfőn Japánban kezdődő torna-világbajnokság szervezését a magyar válogatott csapatvezetője, a szövetség főtitkára, Altorjai Sándor.

Altorjai Sándor gyengének tartja a szervezést Japánban (Fotó: Horváth Balázs/Vas Népe – archív)

A magyar szövetség sajtóközleményében a főtitkár úgy fogalmazott, a sportszakmai szempontokat leszámítva távolról sem optimális körülmények várták a sportolókat. A magyar küldöttség helyi idő szerint szerdán, késő este érkezett meg Japánba, azonban már ekkor eltérés volt az eredeti programhoz képest, hiszen nem Kitakjusuban szállt le a belföldi repülőjárat, hanem Fukuokában, onnan pedig egyórás buszút következett.

Ezt követően a szállással is adódtak problémák, a házigazdák ugyanis négycsillagosnak hirdették meg a hotelt, azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

„Gyalázatos a szállás, ahogyan az étkezés is. A reggeli egy sportoló étrendjéhez mérten nagyon szegényes. Egy kisebb tál szendvicset kapnak a tornászok, ami egyáltalán nem elegendő. Ráadásul azt is beadják a szobákba egy dobozban” – mondta Altorjai. Az eddigi tapasztalatok alapján a nap többi étkezése is hagy kívánnivalót maga után.

„Kis adagnyi hideg ételt kapunk, legyen az csirke, fasírt vagy hal, ezeket is dobozokban vehetjük magunkhoz. Az egyedüli meleg étel a tészta és a porból készült leves” – mesélte.

A csapatvezető beszámolója szerint a logisztika sem a legjobb, hiszen a szálloda, a versenyterem és az étkezde külön városrészben van, és negyvenperces távolságokat kell taxival megtenni, ráadásul eredetileg buszos szállítást ígértek a szervezők.


„A helyszínek nagyon messze vannak egymástól. A mai napon az ebédet követően csaknem egy órát kellett várnunk a taxira az utcán, majd a negyvenperces utat követően a szállásra visszaérve tíz perc után már indulni is kellett az edzésre” – mondta Altorjai.

Ezek a problémák nemcsak a magyar csapatnak okoznak nehézséget, hanem a világbajnokságon részt vevő valamennyi nemzetnek.

„Megtartották az orientációs megbeszélést, és minden csapatvezető felszólalt a körülmények ellen. A házigazdák mosolyogtak és hajlongtak, de egyelőre nincs változás. Japán már többször is rendezett jó világversenyt, de ez a mostani kritikán aluli. Ez az eddigi leggyengébb világbajnokság, ami a szervezést illeti” – szögezte le a csapatvezető.

A csaknem kétnapos utazás miatt csütörtökön kötetlen átmozgató jellegű edzést tartottak a magyarok, pénteken a női mezőny pódiumedzéseire kerül sor.

2021.10.18 22:04:42

Egyéb egyéni L. P. I.

2021.10.18 13:46:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Gyors, erős, okos, és szerelmes a vívásba: a 28 éves vívónő nyerni ment a tokiói paralimpiára.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.

2021.10.13 13:42:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Kajakozóként már minden fontos címet megnyert, most újításként kipróbálja a kenuzást is.