MTI/B. L. 2020.10.13 10:50 Frissítve: 2020.10.13 20:32

Tollaslabda: hét hónap után újra viadal, Krausz indult

Hét hónap kényszerszünetet követően a dániai Odensében magyar indulóval (Krausz Gergely) rendeznek ismét nemzetközi tollaslabdaversenyt.

 

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint a kedden (ma) kezdődő és vasárnapig tartó viadalt a nemzetközi szövetség (BWF) és a házigazda dán szövetség szigorú egészségügyi előírásokkal rendezi meg, amelynél figyelembe veszi a dán kormány és az ország egészségügyi hatóságainak rendelkezéseit, valamint más sportrendezvények szervezőinek tapasztalatait.

Minden játékost, szervezőt és más résztvevőt megvizsgálnak Odensébe érkezésekor, és csak negatív koronavírusteszt esetén vehetnek részt a versenyen. Ettől kezdve pedig buborékban lesznek az érintettek, azaz nem érintkezhetnek a viadalon kívüli személyekkel, valamint a mérkőzések alatt is kerülik a kézfogásokat és egyéb fizikai érintkezéseket. Minden játéknapon 500 néző tekintheti meg a helyszínen a találkozókat.

Számos éljátékos nem vállalta a részvételt, ott lesz viszont a férfi egyes versenyben Krausz Gergely. Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI megkeresésére kifejtette: ez az egyik legerősebb torna a világon, amelyre a jelentkezők közül a világranglista alapján a 32 legelőkelőbb pozíciót elfoglaló indulhat minden számban. Ezúttal a pandémia miatt jelenleg befagyasztott rangsor utolsó változatát vették alapul, a visszalépők helyére pedig tartalékként kerültek be játékosok. Így „vette át” a világelső japán Momota Kento sorsolását Krausz, aki először vesz részt ilyen magas kategóriájú erőpróbán, és a kanadai Brian Yang ellen kezdi meg szereplését. Csorba József kiemelte: a versenyen nincs gyenge ellenfél, nagyon erős a mezőny még a legtöbb nagy ázsiai nemzet szereplése nélkül is.

Krausz a kedd délutáni nyitó körös találkozón két szettben, 32 perc alatt kapott ki kanadai riválisától.

A férfiak (Thomas-kupa) és a nők (Uber-kupa) kétévente sorra kerülő csapatviadalát az elmúlt hetekben rendezték volna az ugyancsak dániai Aarhusban, ez lett volna a kényszerszünet utáni első jelentős megméretés a tollaslabdázók számára, ám végül törölték a viadalt.

TOLLASLABDA NEMZETKÖZI VERSENY, ODENSE
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Brian Yang (kanadai)–Krausz Gergely 2:0 (11, 6)

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.