K. B.
2023.06.04 14:45 Frissítve: 2023.06.04 15:40

Teqball: mindent vitt a sportág a fülöp-szigeteki fesztiválon

Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában több ezren látogattak ki az EuroVillage elnevezésű rendezvényre, amelynek keretein belül az Európai Unió tagállamai bemutatták gasztronómiai, kulturális és sporthagyományaikat. Magyarország a teqballnak hála elsöprő sikerrel mutatkozott be a fesztiválon – áll Magyarország manilai nagykövetségének közleményében.

Nagy sikert aratott a Teqball Manilában (Fotó: Magyarország manilai nagykövetsége)

 

A Fülöp-szigeteken a teqball még gyerekcipőben jár, az ország szakági szövetsége csupán két éve alakult meg, ezért minden lehetőséget megragad arra, hogy a Délkelet-Ázsiában már feltörekvő sportot a fiatalok körében népszerűsítse.

Az EuroVillage-en a teqball váltotta ki a legnagyobb érdeklődést a bemutatott összes attrakció és stand közül. A fesztiválra kilátogatók nagy lelkesedéssel próbálták ki a magyar innovációt helyi játékosok, edzők és a nagykövetség kollégáinak segítségével. A sportok szerelmesei megemlékeztek a magyar sporteredményekről is, többen emlegették az 1956-os magyar vízilabdázóink hősi győzelmét, de felcsendült „Puskás Pancho” bűvös bal lábának legendája is.

Az esemény ünnepélyes megnyitóján részt vett a Fülöp-szigeteki Teqballszövetség főtitkára, Peter Soliman, illetve a politikai élet szereplői közül Victor Yap alsóházi képviselő, a magyar sportág elkötelezett támogatója, valamint Tóth Titanilla, Magyarország manilai nagykövete is. 

„Hazánk és a Fülöp-szigetek idén ünnepli a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének ötvenedik évfordulóját, így az emlékév során számos olyan sportdiplomáciai program lesz még, amelyen nagykövetségünk és a szövetség közösen népszerűsíti ezt a helyiek számára leginkább a sepak takraw modern, dinamikusabb és »trendibb« változataként megismert új sportágat. Victor Yap képviselő úr célja, hogy az ötvenedik évforduló apropóján ötven teqballasztalt helyezzenek el az ország különböző pontjain az elkövetkezendő három évben” – mondta a nagykövet.

2023.09.25 11:53:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szeptember 18-tól 24-ig tartó időszakban több mint 8 millió oldalt töltöttek le felhasználóink.

2023.09.26 09:25:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A budapesti versenyt összesen közel 19 ezren követték élőben a helyszínen. (x)

pr
2023.09.25 11:34:44

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Újabb kvótásokat jelentett be a NVESZ.

2023.09.23 16:58:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A francia Ibrahim Ghanem passzivitási ponttal és levitellel diadalmaskodott Európa-bajnokunk felett.

2023.09.22 23:16:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu