Születésnap: az ötszörös olimpiai bajnok Nadia Comaneci is köszönti Keleti Ágnest

Vágólapra másolva!
2021.01.09. 14:11
Nadia Comaneci az idei M4 Sport – Az Év Sportolója Gála egyik „díszvendége” videóüzenetben köszöntötte 100. születésnapján Keleti Ágnest. Az Egyesült Államokban élő romániai tornász 14 évesen az 1976-os montreali olimpia sztárja volt. Üzenetében elárulta, a magyar tornászikon inspirálta karrierjében.

A gála hétfő este 19.45-től lesz látható az M4 Sporton.

„Nagy megtiszteltetés nekem, hogy felköszönthetlek, hiszen olyan csodálatos életet élsz. Megmutattad nekünk, hogy nemcsak a tornában, de minden más téren is milyen harcos és elszánt ember vagy. Amit te elértél Helsinkiben és Melbourne-ben inspirációként szolgált egy olyan, Romániában felnövő kislánynak, mint jómagam, hogy elérjem ugyanazok a sikereket. Mindenki szeret és csodál téged” – mondta az üzenetben az ötszörös olimpiai bajnok, aki Montrealban háromszor állhatott a dobogó tetején és az első olyan tornász lett, aki maximális, tízes pontszámot kapott a játékok történetében.

Keleti Ágnest a Magyar Sportújságírók Szövetsége életműdíjjal ismerte el.

A gála szervezői felkértek 100 híres sportolót, olimpikont is, hogy videoüzenetben köszöntsék fel Keleti Ágnest. Comaneci mellett Egerszegi Krisztina, Hosszú Katinka, Mark Spitz, Simone Biles, Polgár Judit, Schmitt Pál, illetve az új román sportminiszter, korábbi paralimpiai bajnok, Novák Károly Eduárd is köztük van.

Keleti Ágnes 100. születésnapja kapcsán a napokban született döntés arról, hogy róla nevezi el felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet, Izraelben pedig az ő nevét viseli ettől az évtől kezdve a szertornabajnokság.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik