Születésnap: Benjamin Netanjahu is köszönti Keleti Ágnest

Vágólapra másolva!
2021.01.09. 10:52
A videó az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára készült, és elsőként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter osztotta meg a közösségi oldalán. Benjamin Netanjahu további sok boldog születésnapot kíván az izraeli-magyar kettős állampolgárságú tornásznőnek, aki túlélte a vészkorszakot, évtizedekig élt a zsidó államban és inspiráló életútja során megteremtette Izrael tornasportját.

A gála hétfő este 19.45-től lesz látható az M4 Sporton.

„Nagyra becsüljük Netanjahu miniszterelnök úr gesztusát, az Év Sportolója Gálára küldött üzenetét” – írta Szijjártó Péter a videoüzenet fölé.

A gála szervezői felkértek 100 híres sportolót, olimpikont is, hogy videoüzenetben köszöntsék fel Keleti Ágnest. Néhányan közülük: Egerszegi Krisztina, Hosszú Katinka, Mark Spitz, Simone Biles, Nadia Comaneci, Polgár Judit, Schmitt Pál, illetve az új román sportminiszter, korábbi paralimpiai bajnok, Novák Károly Eduárd.

Keleti Ágnes 100. születésnapja kapcsán a napokban született döntés arról, hogy róla nevezi el felújított tornacsarnokát az Újpesti Torna Egylet, Izraelben pedig az ő nevét viseli ettől az évtől kezdve a szertornabajnokság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik