SUP: három magyar arany a világkupa budapesti versenyén

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 19:57
Címkék
A férfiaknál az új-kaledóniai Noic Garioud, míg a nőknél az olasz Caterina Stenta nyerte a kilenc kilométeres hosszútávú versenyszámot a nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) háromnapos, vasárnapig tartó budapesti SUP-világkupáján, míg a mieink közül hárman végeztek a dobogó tetején a korosztályos viadalokon – közölte az MTI.

A magyar szövetség honlapjának közlése szerint a viadal első napján a férfi nyílt kategóriában nagy csatát vívott egymással az ausztrál Kaelan Lockhart és Garioud, végül jobb hajrájának köszönhetően utóbbi győzött. Garioud tavaly a balatonfüredi vb-n két aranyéremmel zárt. A nyílt kategória legjobb magyar versenyzője az ötödik helyen célba érő Kövér Márton lett.

„Mivel ez a verseny nekünk magyaroknak válogató is a világbajnokságra, legjobb tudomásom szerint biztosítottam a helyemet a csapatban. Erős volt a szél, a leghosszabb egyenesben balos oldalszél volt, de mindenkinek itt kellett mennie, ez nem lehet kifogás. Kenuval egy bő perccel gyorsabb vagyok kilométerenként, de ezt leszámítva ugyanaz a terhelés” – értékelt a futam után a magyar kajak-kenu sportág örökös bajnoka.

A nőknél Stenta simán győzött, csaknem öt és fél percet vert a második helyen célba érő osztrák Susanne Eder-Meyerre.

A juniorok fiúknál a 17 éves Blaskó Dominik nagy fölénnyel nyert megelőzve két honfitársát, Pesti Jánost és Szabó Zénót. A lányoknál a német Skadi Langbein ért elsőként célba, mögötte két magyar, Kocsis Csillag és Pesti Anna végzett.

A masters, vagyis a 40 év felettiek versenyében a férfiaknál Zollner Viktor bizonyult a legjobbnak, Szabó Gábor és Kolb Tamás előtt. A nőknél Rasztotzky Eszter korábbi világbajnok kajakos győzött, Oláh Marianna lett a második, Major Mónika pedig a harmadik.

Szombaton a 200 méteres sprint versenyszámot rendezik, illetve a felfújható deszkások nyílt döntőjére is akkor kerül sor, míg vasárnap a technikai kategóriában hirdetnek győztest. A hatezer euró összdíjazású versenyre 18 országból érkeztek sportolók.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik