H. Á.
2022.06.17 19:57 Frissítve: 2022.06.17 21:32

SUP: három magyar arany a világkupa budapesti versenyén

A férfiaknál az új-kaledóniai Noic Garioud, míg a nőknél az olasz Caterina Stenta nyerte a kilenc kilométeres hosszútávú versenyszámot a nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) háromnapos, vasárnapig tartó budapesti SUP-világkupáján, míg a mieink közül hárman végeztek a dobogó tetején a korosztályos viadalokon – közölte az MTI.

 

A magyar szövetség honlapjának közlése szerint a viadal első napján a férfi nyílt kategóriában nagy csatát vívott egymással az ausztrál Kaelan Lockhart és Garioud, végül jobb hajrájának köszönhetően utóbbi győzött. Garioud tavaly a balatonfüredi vb-n két aranyéremmel zárt. A nyílt kategória legjobb magyar versenyzője az ötödik helyen célba érő Kövér Márton lett.

„Mivel ez a verseny nekünk magyaroknak válogató is a világbajnokságra, legjobb tudomásom szerint biztosítottam a helyemet a csapatban. Erős volt a szél, a leghosszabb egyenesben balos oldalszél volt, de mindenkinek itt kellett mennie, ez nem lehet kifogás. Kenuval egy bő perccel gyorsabb vagyok kilométerenként, de ezt leszámítva ugyanaz a terhelés” – értékelt a futam után a magyar kajak-kenu sportág örökös bajnoka.

A nőknél Stenta simán győzött, csaknem öt és fél percet vert a második helyen célba érő osztrák Susanne Eder-Meyerre.

A juniorok fiúknál a 17 éves Blaskó Dominik nagy fölénnyel nyert megelőzve két honfitársát, Pesti Jánost és Szabó Zénót. A lányoknál a német Skadi Langbein ért elsőként célba, mögötte két magyar, Kocsis Csillag és Pesti Anna végzett.

A masters, vagyis a 40 év felettiek versenyében a férfiaknál Zollner Viktor bizonyult a legjobbnak, Szabó Gábor és Kolb Tamás előtt. A nőknél Rasztotzky Eszter korábbi világbajnok kajakos győzött, Oláh Marianna lett a második, Major Mónika pedig a harmadik.

Szombaton a 200 méteres sprint versenyszámot rendezik, illetve a felfújható deszkások nyílt döntőjére is akkor kerül sor, míg vasárnap a technikai kategóriában hirdetnek győztest. A hatezer euró összdíjazású versenyre 18 országból érkeztek sportolók.

(MTI)

2023.01.30 15:25:15

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Bizonyára szinte mindenki felismeri azokat az ikonikus lábbeliket, amik az elmúlt évtizedekben elképesztő slágernek számítottak.

2023.01.26 18:28:17

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A könyv felépítése jól megkomponált: minden oldalpáron egy fotó és vele szemben némi szöveg található.

2023.01.26 12:03:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Megkockáztatom, a zene és a sport rokon tevékenységi körök, kéz a kézben járnak.”

2023.01.18 11:38:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Rendszeresen figyelje meg a vizeletét, amikor WC-re megy! (x)

2023.01.22 09:17:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A tavaly visszavonult felvidéki síző mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”