Sportpolitika: Wladár Sándor válthatja Schmidt Gábort a MOB alelnökeként

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 19:43
null
Wladár Sándort választhatja alelnökének a Magyar Olimpiai Bizottság, amely szombaton tartja éves rendes közgyűlését (Fotó: Földi Imre)
Egyedül az olimpiai bajnok Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke jelentkezett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) korábban leköszönő alelnöke, a Sportállamtitkárságra távozó Schmidt Gábor helyére – szombaton tartják a közgyűlést a Puskás Arénában, amelyen megválaszthatják.

 

2016-tól 2022-ig töltötte be Schmidt Gábor a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöki posztját főállásban, előtte főtitkárként dolgozott az országos szakszövetségnél. 2020-ban lett a Magyar Olimpiai Bizottság nyári sportágakért felelős alelnöke, azonban amikor kiderült, a Sportállamtitkárságon is számítanak a munkájára, lemondott MOB-tisztségéről, míg az MKKSZ-nél társadalmi munkában folytatta megbízatását.

„Több évtizedes pályafutással a háta mögött rendkívül komplex sportvezető, tapasztalt szövetségi elnök és világesemény-szervező, a létesítményüzemeltetésben is jártas. Sokoldalúan képzett személyiség, aki a segítségünkre volt az elmúlt időszakban. Ilyen tudás birtokában nem volt váratlan, hogy fontos pozíciót kapott az államtitkárságon” – mondta Fábián László, a MOB főtitkára Schmidt Gábor távozásáról, aki jelenleg sport­igazgatásért és sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkárként dolgozik a magyar sportélet fejlődéséért.

Szombaton a Puskás Arénában tartja éves rendes közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság, amelyen az alelnökválasztás mellett a szervezet felügyelőbizottságába is új tagot választanak, azonban míg Schmidt Gábor megüresedett helyére egyedül Wladár Sándor,  a MÚSZ elnöke pályázott (s jó eséllyel meg is választja őt a MOB közgyűlése), a felügyelőbizottságba Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Úszószövetség alelnöke; Nagy Zsigmond sportjogász, a MOB korábbi nemzetközi és jogi igazgatója, valamint a közgazdászdoktor Pakucs János, a Magyar Öttusaszövetség tiszteletbeli alelnöke is jelentkezett.

„Wladár Sándor Magyarország egyik legeredményesebb sportágát vezeti, jelentős életút áll mögötte. Az állatorvosi pályafutása során szerzett szenzitivitása hozzájárul ahhoz, hogy kiemelkedő sportvezető legyen. Az elmúlt években nagyon nagy fejlődést mutatott a MÚSZ, tapasztalatával nekünk is tudna segíteni” – nyilatkozta Fábián, aki úgy véli, az úszóként olimpiai bajnok Wladár sokat tenne hozzá a MOB munkájához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik