Sportlövő-vb: nem lőttek jól női légpisztolyosaink

Vágólapra másolva!
2018.09.04. 09:10
Mindhárom magyar, Sike Renáta, Csonka Zsófia és Major Veronika is messze volt a döntőtől női légpisztolyban a Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A 100 fős mezőny tagjai két csoportban lőtték le az alapverseny 60 lövését, amely nem ment jól a magyaroknak.

Döntős reményei elsősorban az országos csúcsot nyáron 581 körre javító Major Veronikának lehettek, ám a 21 éves keszthelyi versenyző nagyon pontatlannak bizonyult az egész verseny alatt, s végül legjobbjától messze elmaradva, csupán 557 körrel zárt, a 78. pozícióban.

A legutóbbi, négy évvel ezelőtti vb-n ebben a számban ötödik Sike Renáta ezúttal 570 kört ért el, ezzel a legjobb magyar lett, viszont így is 10 körrel maradt le a nyolcas döntőről, s a 38. helyen végzett. Csonka Zsófia, a sportpisztoly 2015-ös Európa-bajnoka 567 körig jutott, ami a 47. legjobb eredmény volt a mezőnyben.

A hármójuk alkotta csapat a 16. lett.

„Sike Renáta és Csonka Zsófia a válogatókon is hasonló eredményekkel zárt, így rájuk nagy panasz nem lehet. Major Veronika szereplésére nehéz mit mondani. Sok olyan hátráltató dolog jött össze, ami nem szerencsés egy világbajnokságon, ugyanakkor az volt talán a legnagyobb baj, hogy öntudatára ébredt, és túl nagy terhet rakott magára. Nagyon küzdött, de minél jobban próbálta, annál rosszabbul ment neki” – összegzett az MTI-nek Győrik Csaba szövetségi kapitány, aki szerint ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy a következő számra, a sportpisztolyra összeszedje magát Major Veronika, aki az egész szezonban kiválóan szerepelt eddig.

A versenyt a szám olimpiai bronzérmese, a Rióban 25 méteren aranyérmes görög Anna Korakaki nyerte meg.

A szám első négy helyezettje olimpiai kvótát szerzett országának.

OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS SPORTLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG, CSANGVON
Női légpisztoly, világbajnok: Anna Korakaki (Görögország) 241.1 kör

2. Zorana Arunovics (Szerbia) 239.8
3. Kim Bo Mi (Dél-Korea) 218.8
…38. Sike Renáta 570 (alapverseny)
…47. Csonka Zsófia 567
…78. Major Veronika 557
Csapat, világbajnok: Kína 1739 kör
…16. Magyarország 1694

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik