SOSZ-közgyűlés: jól vizsgázott a magyar sport a koronavírus-járvány alatt

Vágólapra másolva!
2021.09.22. 19:22
null
Gergely István átvette a BHSE-nek járó elismerést, amit az olimpiai pontverseny első helyével érdemelt ki az egyesület (Fotó: Szalmás Péter)
Címkék
Jól vizsgázott a magyar sport a koronavírus-járvánnyal nehezített másfél évben, ezt mutatja az olimpiai és paralimpiai szereplés – összegzett Deutsch Tamás elnök szerdán a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) közgyűlésén.

Az esemény résztvevői megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Vass Károlyról, a SOSZ volt elnökéről és tiszteletbeli elnökéről, majd Schmitt Pál NOB-tag mondott köszöntőt.:

„Az élő sportot az egyesületekben, szakosztályokban művelik, nekik köszönhetjük, hogy a magyar sport a világ élvonalában van, továbbá az idei olimpiai és paralimpiai sikereket is” – hangsúlyozta Schmitt Pál.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke megköszönte az egyesületekben zajló munkát, amely a tokiói húsz magyar érmet eredményezte, és hasonló folytatást kívánt a jövőben is.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott azoknak az egyesületeknek, amelyek felvállalták a parasportot is, mivel az ő vezetőik bátorságának, személyes kiállásának köszönhetően jutott a magyar fogyatékossport soha nem látott magasságokba Tokióban. Mindenkit arra kért, „álljanak bele” a magyar parasport támogatásába.

Sterbenz Tamás szerint a TE küldetése továbbra is a magyar sport szolgálata (Fotó: Szalmás Péter)
Sterbenz Tamás szerint a TE küldetése továbbra is a magyar sport szolgálata (Fotó: Szalmás Péter)

Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora beszámolt arról, hogy augusztus 1. óta alapítványi fenntartásban működik az intézmény, de küldetése továbbra is a magyar sport szolgálata.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, lapunk főszerkesztője kiemelte, hogy végre létezik nemzeti kézben lévő sport tévécsatorna és sportlap, és beszélt a Nagy Béla programról, melynek feladata a magyar sport értékeinek megőrzése minden műfajban.

A beszámolók és programok elfogadása után kitüntetések, elismerések átadására került sor. A SOSZ legmagasabb kitüntetését, a Brüll Alfréd Életmű Díjat a magyar sportért végzett kiemelkedő és példaértékű munkásságáért Schmitt Pál vehette át.

Schmitt Pál életműdíjat vehetett át (Fotó: Szalmás Péter)
Schmitt Pál életműdíjat vehetett át (Fotó: Szalmás Péter)

Kiemelkedő sportszervezeti vezető díjat kapott Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Mátyás Gábor, a DKSE elnöke.

Az olimpiai pontverseny dobogósai a Budapest Honvéd SE, a Ferencváros és az Újpesti TE lettek, míg a paralimpiai pontverseny élmezőnyét a Vasas SC, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Törekvés SE alkotja.

„A magyar sportvilág nagyszerűen vizsgázott a koronavírus-járvány miatt megnehezített másfél évben, amikor az online edzések és a versenynélküliség jellemezte az életünket. Az olimpián és a paralimpián ennek ellenére sikeresek voltunk” – hangsúlyozta zárszavában Deutsch Tamás. Hozzátette, hogy minden sportoló egyesület tagja, vagyis a magyar sport terepe a klubélet, és hangsúlyozta a háttérben dolgozó sportorvosok, sportpszichológusok, más szakemberek munkájának fontosságát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik