Rg: Pigniczki Fanni döntős a baki olimpiai kvalifikációs vk-n

Vágólapra másolva!
2021.05.08. 18:56
null
Pigniczki a harmadik az olimpiai kvalifikációs listán (Fotó: Földi Imre)
Pigniczki Fanni buzogánnyal döntőbe jutott a ritmikus gimnasztikázók baki olimpiai kvalifikációs világkupaversenyén, és továbbra is kvótás helyen áll – jelentette az MTI.

A magyar szövetség (MRGSZ) beszámolója szerint a selejtező második, szombati napján Pigniczki 24.400 pontot kapott a remekül kivitelezett gyakorlatára, ezzel hetedikként jutott a szer vasárnapi döntőjébe, élete első vk-fináléjába. Szalaggal a 18. helyen végzett (19.850), és mivel pénteken karikával 28., labdával 17. lett, összetettben 89.000 ponttal a 17. helyen zárt. Mindez azt jelenti, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából a harmadik állomás után is megőrizte a tokiói kvótát jelentő harmadik pozícióját.

„Nagyon örülök, hogy sikerült bejutnom életem első világkupa-döntőjébe, és hogy a rontásom ellenére továbbra is harmadik vagyok az olimpiai kvalifikációs listán. Nagyon nehéz volt ez a verseny, hiszen két szer sem úgy sikerült, ahogy terveztük” – nyilatkozta Pigniczki Fanni, aki a karika- és a szalaggyakorlatára utalt.

Hozzátette, egyáltalán nem számított döntőbe jutásra buzogánnyal, csak az volt a célja, hogy minél jobb gyakorlatot hajtson végre. Reményei szerint vasárnap felszabadultan még jobb produkcióra lesz képes.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ technikai bizottságának elnöke közölte: bízik benne, hogy a fináléba jutás megerősíti tanítványa önbizalmát, és teher nélkül tud majd versenyezni.

Az olimpiai kvóta megszerzésére két lehetőség van, az egyik a négy állomásból álló világkupa-sorozat, a másik az Európa-bajnokság. A világkupában az összetettben elért három legjobb helyezés számít, és Deutsch-Lazsányi szerint Pigniczki esetében a bakui pontszám esik majd ki, így május végén Pesaróban nem hibázhat. Az összesített listából kihúzzák azon országok versenyzőit, amelyek már két indulási jogot szereztek az olimpiára, és az így kialakult végső sorrendben az első három helyezett szerez kvótát.

A selejtező szombati napján Wiesner Hanna buzogánnyal a 44., szalaggal a 32. lett, így összetettben 77.000 ponttal a 39. helyen zárt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik