MTI/B. D. K. 2022.02.19 12:29 Frissítve: 2022.02.19 12:35

Rg: eltörött a lába Pigniczki Fanni olimpikonnak

Lábközépcsont-törés miatt kényszerpihenő vár Pigniczki Fanni olimpikon ritmikus gimnasztikázóra.

 

„Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom” – mesélte klubja, az MTK honlapján a sportoló. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MR-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie.

„A lábammal már volt probléma, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy van benne egy letörött csontdarab. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset” – magyarázta Pignicki Fanni.

A tavalyi Európa-bajnokságon egyéni összetettben tizedik, a világbajnokságon 14., a tokiói olimpián pedig huszadik helyezett Pigniczki lemondta a februári és márciusi versenyeket, a visszatérésére legkorábban áprilisban kerülhet sor.

„Az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudom kezdeni terhelni. De fogok járni kezelésekre, így remélem, hogy ezen a folyamaton gyorsítani tudunk” – nyilatkozta.

Az Európa-bajnokságot idén júniusban rendezik Tel-Avivban, utána kerül sor az Universiadéra és a Világjátékokra.

„Nincs bennem aggodalom a nagy versenyek kapcsán, hiszen ha az állapotom engedi, tisztességesen fel fogok készülni, ha pedig nem, akkor a sors így szerette volna, nekem pedig más, újabb célokat kell kitűznöm” – magyarázta.

2022.06.23 15:21:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A verseny fő mobilitási partnere idén is aktívan jelen lesz a balatoni térségben. (x)

2022.06.29 23:06:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Popovici két aranyérme azonban mindent vitt, és miután mindkettőt kivételesen rokonszenves, beszélni szerető és tudó 17 éves srác nyakába akasztották, az esemény néhány napra még a futballt is lesöpörte a címlapokról. Az írások egymást túllicitálva igyekeztek dimenzionálni a „miként történhetett, hogy nem vettük észre, mekkora zseni él közöttünk?” kollektív bűnét.

2022.06.28 12:37:49

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ha rendszeresen sportolunk, vagy most készülünk életmódot váltani, akkor elengedhetetlen a megfelelő lábbeli kiválasztása hozzá.