Rg: eltörött a lába Pigniczki Fanni olimpikonnak

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 12:29
Lábközépcsont-törés miatt kényszerpihenő vár Pigniczki Fanni olimpikon ritmikus gimnasztikázóra.

„Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom” – mesélte klubja, az MTK honlapján a sportoló. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MR-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie.„Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom” – mesélte klubja, az MTK honlapján a sportoló. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MR-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie.

„A lábammal már volt probléma, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy van benne egy letörött csontdarab. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset” – magyarázta Pignicki Fanni.

A tavalyi Európa-bajnokságon egyéni összetettben tizedik, a világbajnokságon 14., a tokiói olimpián pedig huszadik helyezett Pigniczki lemondta a februári és márciusi versenyeket, a visszatérésére legkorábban áprilisban kerülhet sor.

„Az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudom kezdeni terhelni. De fogok járni kezelésekre, így remélem, hogy ezen a folyamaton gyorsítani tudunk” – nyilatkozta.

Az Európa-bajnokságot idén júniusban rendezik Tel-Avivban, utána kerül sor az Universiadéra és a Világjátékokra.

„Nincs bennem aggodalom a nagy versenyek kapcsán, hiszen ha az állapotom engedi, tisztességesen fel fogok készülni, ha pedig nem, akkor a sors így szerette volna, nekem pedig más, újabb célokat kell kitűznöm” – magyarázta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik